“Ανάπτυξη” σε όλα τα επίπεδα: Σερβιτόρος χώνεται μέχρι τη μέση στη θάλασσα για να σερβίρει [video]

απο Cyclades Open

Ποια προστασία αιγιαλού και ποιο περιβάλλον; Ποια παραλία δημόσια για όλους χωρίς κατασκευές μέσα στο νερό και ποια αξιοπρέπεια;

Φέτος το καλοκαίρι με την ανοχή των δήμων και περιφερειών, των λιμενικών αρχών και παντός υπευθύνου οι παραθαλάσσιες επιχειρήσεις έχουν κυριολεκτικά ξεσαλώσει! Συμπεριφέρονται σαν να μην υπάρχει αύριο και το μόνο σίγουρο είναι πως αν συνεχίσουν έτσι, πράγματι δεν θα υπάρχει αύριο στον τουρισμό.

Μετα τα ατέλειωτα κρεβατοδρόμια και ομπερλοδρόμια που αλλοιώνουν το τοπίο των νησιών των Κυκλάδων και καθιστούν τις παραλίες απαγορευτικές για τους ντόπιους, αφού καταλήγουν να είναι προέκταση της επιχείρησης των καταστημάτων, τώρα παρακολουθούμε και τα “λιμναία” κρεβατοδρόμια που θέλουν τους σερβιτόρους να κολυμπάνε για να σερβίρουν τους πελάτες.

Του χρόνου ποιος ξέρει ποιο θα είναι το νεο τρεντ; Μήπως το προσωπικό να κάνει αέρα πελάτες γιατί το αιρ κοντίσον κοστίζει σε ενέργεια και φουσκώνει τον λογαριασμό;

Όπως αναφέρει το News247.gr ακόμα ένα περιστατικό εργασιακού μεσαίωνα στα νησιά της χώρας, με βίντεο που κάνει τον γύρο των social media να επιβεβαιώνει τις άθλιες συνθήκες στις οποίες αναγκάζονται να εργάζονται οι υπάλληλοι στον επισιτισμό και τον τουρισμό.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται στο βίντεο, σερβιτόρος beach bar στην Καλλιθέα της Ρόδου έχει μπει μέσα στη θάλασσα και με το νερό να φτάνει πάνω από τη μέση του, κρατώντας δίσκους στα χέρια, σχεδόν αναγκάζεται να κολυμπήσει για να παραδώσει παραγγελία.

Οι εικόνες έχουν προκαλέσει την οργή των χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τις απάνθρωπες απαιτήσεις των εργοδοτών, την εκμετάλλευση των εργαζομένων και την υποβάθμιση της αξιοπρέπειάς τους στον βωμό της κερδοσκοπίας.

Ανάρτηση για το συμβάν έκανε και ο νέος Υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, που έγραψε στο Twitter: “Για το σχετικό περιστατικό έγινε ήδη επικοινωνία μου με τον ΣΕΠΕ και θα υπάρξουν οι αναγκαίοι έλεγχοι”.

Για το θέμα έκανε δηλώσεις στο enikos.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό, Γιώργος Χότζογλου, σημειώνοντας ότι «πρόκειται για εργασιακό μεσαίωνα και ακόμη και αν γνώριζε τη συγκεκριμένη πρακτική ο εργαζόμενος όταν πήγε να πιάσει δουλειά και να προσληφθεί, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνει καθεστώς, ούτε και είναι φυσιολογικό όλο αυτό».

Ζητά, ακόμη, απαντήσεις από το Λιμενικό και τις αρμόδιες αρχές για το εάν υπάρχουν οι απαραίτητες άδειες κατασκευής πλατφορμών μέσα στη θάλασσα που λειτουργούν ως τραπέζια και «στέκια» για τους λουόμενους ή όλα αυτά είναι αυθαίρετα.

Πηγή: NEWS247, enikos.gr

Δείτε επίσης