Ανθολόγιο Ελληνικής Γαστρονομίας: Γεύσεις Ελλάδας από το Α έως το Ω

απο Cyclades Open

Η Ελληνική Γαστρονομία βρίσκεται για μια ακόμη φορά στο προσκήνιο, μετά τα εγκαίνια που έγιναν τον Ιανουάριο μιας πολύ σημαντικής δραστηριότητας κάτω απ΄την παγκόσμια οικογένεια του brand της δράσης Action In Greece, με τη σφραγίδα του Ομίλου ΜΜΕ, τηλεοπτικών παραγωγών και ολοκληρωμένων υπηρεσιών κινηματογράφησης και global προώθησης της Sigma Media Group.

Πρόκειται για τη δημιουργία του Ανθολογίου της Ελληνικής Γαστρονομίας απ΄το Α έως το Ω, που αποτελεί έναν σημαντικό οδηγό γεύσης και ποιότητας που επιβραβεύει ελληνικά προϊόντα, παραγωγούς, εστιατόρια, οινοποιεία, ποτοποιεία, υγιεινή διατροφή, αρχαιοελληνική διατροφή και συνταγές, Έλληνες chef και pastry chef, επιχειρήσεις που αφορούν την εστίαση, ζαχαροπλαστεία, ζαχαροτεχνεία, catering, καινοτόμες ιδέες σίτισης και προώθησης της Ελληνικής Γαστρονομίας, βιβλία γεύσης και συνταγών καθώς και βιβλία ιστορίας της μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής τέχνης. Από το Ανθολόγιο δεν λείπουν, φυσικά, οι παραδοσιακές τεχνικές μαγειρέματος της γιαγιάς, τα τοπικά έθιμα γιορτινών πιάτων, οι αξιόλογες τεχνολογικές αναλύσεις τροφίμων, η διατροφική αξία πιάτων και γλυκισμάτων, οι πρότυπες παρουσιάσεις συσκευασιών τροφίμων και σερβιριζόμενων πιάτων, ενώ προωθούνται και οι γυναικείοι σύλλογοι που εστιάζουν στην παραγωγή προϊόντων, οι κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις που ασχολούνται με τη διατροφή, οι εταιρείες που ασχολούνται με την χονδρική πώληση, αλλά και οι τοπικές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με επίκεντρο τη γεύση και πάνω απ΄όλα η ειλικρινής και έντιμη στάση επιχειρήσεων που ασχολούνται με τα τρόφιμα.

Το Ανθολόγιο της Ελληνικής Γαστρονομίας κατά τη διάρκεια των ετών 2022 και 2023 θα δημιουργήσει πολλές παράλληλες δράσεις, πάντα με στόχο την άμεση συνένωσή του με το κοινό, την ελληνική οικογένεια, τη νεολαία, την τρίτη ηλικία, τη γυναίκα και τις ανάγκες για γνώση που έχει καθημερινά  και όλους όσους σέβονται και αγκαλιάζουν την ελληνική διατροφή στην καθημερινότητα τους και στις ξεχωριστές τους στιγμές.

Με δυναμικά βίντεο με αγγλικούς υποτίτλους, συνδυαστικά με εικόνα και ήχο και υπέροχα τοπία καθώς και φωτογραφίες όπου ενώνουν τη Φύση με τη Γαστρονομία, οι τεχνικές και δημοσιογραφικές ομάδες του Action In Greece – θα στοχεύσουν στην ποιότητα και την αλήθεια της ελληνικής έμπνευσης. Οδηγός, η Σοφία Στάμου – Πρόεδρος της Sigma Media Group, leader του Action In Greece, executive chef, συγγραφέας και αναλύτρια της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας, Greek Ambassador της ελληνικής γεύσης μέσα από ταξίδια σε όλο τον κόσμο και διάδοσης της ελληνικής γαστρονομίας και πρόεδρο της επιτροπής του Ανθολογίου της Ελληνικής Γαστρονομίας. 

Η δράση θα επισφραγιστεί στο τέλος του 2023 με μια διοργάνωση με παγκόσμια απήχηση και προβολή. Το 2024 η δράση θα μεταφερθεί στη Γαλλία, το 2025 στην Αγγλία και το 2026 στην Ιταλία, προκειμένου να πληροφορήσει αναλυτικά το ξένο κοινό για το επίπεδο της Ελληνικής Γαστρονομίας, με πρότυπες εκδηλώσεις και live cooking. Οι εκδηλώσεις θα απευθύνονται τόσο στον κόσμο της Γαστρονομίας κάθε χώρας αντίστοιχα, όσο και στο απλό κοινό που επιθυμεί να γνωρίσει την Ελληνική Γαστρονομία και τους διακριθέντες εκπροσώπους της.

Πηγή: Click at Life

Δείτε επίσης