Άρωμα – Perfume

Βλέποντας σειρές, ταινίες, ντοκιμαντέρ παρουσιάζοντας και σχολιάζοντας…

απο Cyclades Open

Άρωμα – Perfume
Γερμανική σειρά στο
NETFLIX
Πρωταγωνιστούν: Friederike Becht, Natalia Belitski, August Diehl
Ένας κύκλος 6 ωριαίων επεισοδίων.

Τη σειρά είδε η Βίκυ Χατζηκομίτσα

Μια ιδιαίτερη, πολύ…σκοτεινή σειρά που αφήνει ένα …βάρος στον θεατή.

Κύριο θέμα της, η δύναμη της όσφρησης και όσα διεγερτικά και κατακτητικά μπορεί να προκαλέσει το πάθος για μία μυρωδιά.

Βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του  Πάτρικ Ζίσκιντ που έγινε και  ταινία το 2006 με τον Άλαν Ρίκμαν. Ο Φίλιπ Κάντελμπαχ παρουσιάζει στη μικρή οθόνη μια ελεύθερη διασκευή, η οποία μεταφέρει την ιστορία στη σύγχρονη εποχή σαν ένα crime story με φωτογενές νεανικό καστ.

Κάποιοι ειδεχθείς φόνοι του σήμερα, ένα εξαφανισμένο παιδί στο παρελθόν, μια παρέα 6 φίλων και μια αστυνομικός με τα δικά της προσωπικά ζητήματα, βρίσκονται στο επίκεντρο της υπόθεσης.

Τα τρία πρώτα επεισόδια είναι πιο μέτρια, άλλα μετά οι εξελίξεις τρέχουν, έρχονται ανατροπές και δεν ξέρεις τελικά ποιος είναι ο θύτης ποιος είναι το θύμα και πως θα τελειώσει αυτή η ιστορία.

Όλα τα επεισόδια έχουν συνεχώς αναδρομές που δεν είναι και το καλύτερο μου, αλλά ήταν απαραίτητο για να βγάλουμε άκρη.

Η παρέα των 6 συνδέεται με μια αλλοπρόσαλλη σχέση κυριαρχίας, υποταγής, ανοχής, αγάπης, μίσους και έντονης σεξουαλικότητας, όλα ανάκατα, και κρυμμένα μυστικά που σιγά σιγά αποκαλύπτονται.

Η ατμόσφαιρα της σειράς είναι πολύ σκοτεινή, βαριά και αφήνει μια πικρή γεύση, ενώ δημιουργεί πολλά συναισθήματα θυμού, βλέποντας όλη αυτή την αλληλεπίδραση και τις συνέπειες της. Γιατί μπορεί μεν να βλέπουμε μυθοπλασία, αλλά οι αρρωστημένες σχέσεις μπορούν να υπάρξουν στην πραγματικότητα.

Τελικά μου άρεσε…κόλλησα και την είδα σε ελάχιστο χρόνο, πάρα τα παραπάνω «σκοτεινά»,  γιατί  ήθελα πολύ να δω τι θα γίνει, μου κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον, έχει πολλές ανατροπές και πολύ δυνατό τέλος,  που αφήνει υποσχέσεις για συνέχεια.

Δείτε επίσης