CDC: Έρευνα για επιδημία σαλμονέλας που συνδέεται με το αλεύρι

απο Cyclades Open

Το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων διερευνά μια επιδημία σαλμονέλας που συνδέεται με αλεύρι και προτρέπει τους ανθρώπους να μην τρώνε με άψητη ζύμη ή ζυμάρι, σύμφωνα με το CNN.

Δώδεκα ασθένειες – συμπεριλαμβανομένων τριών νοσηλειών – έχουν αναφερθεί σε σχέση με την επιδημία, που εκτείνεται σε 11 πολιτείες. Ωστόσο, το CDC αναφέρει ότι η κλίμακα της επιδημίας είναι πιθανώς πολύ μεγαλύτερη από ό,τι υποδηλώνει ο αριθμός των αναφερόμενων κρουσμάτων.

Ο οργανισμός δεν έχει προσδιορίσει συγκεκριμένες μάρκες αλεύρων που εμπλέκονται στην επιδημία.

Οι περισσότεροι από τους ασθενείς με τους οποίους μίλησε το CDC δήλωσαν ότι είχαν φάει ωμή ζύμη ή κριθαράκι την εβδομάδα πριν αρρωστήσουν, η χρονική περίοδος των οποίων εκτεινόταν από τον Δεκέμβριο έως τα μέσα Φεβρουαρίου. Το αλεύρι ήταν το μόνο κοινό συστατικό στην ωμή ζύμη ή το μείγμα που καταναλώθηκε.

Τα περισσότερα αλεύρια είναι ωμά και δεν έχουν υποστεί επεξεργασία για να σκοτώσουν τα μικρόβια που προκαλούν τροφική δηλητηρίαση, σύμφωνα με το CDC. Τα βακτήρια σαλμονέλας πεθαίνουν όταν μαγειρεύονται ή ψήνονται, αλλά οι άνθρωποι μπορεί να αρρωστήσουν όταν τρώνε ή δοκιμάζουν τρόφιμα που περιλαμβάνουν ωμό αλεύρι. Η ακατέργαστη ζύμη που χρησιμοποιείται για χειροτεχνίες και το παιχνίδι με πηλό ενέχει επίσης κίνδυνο.

Τα συμπτώματα μιας λοίμωξης από σαλμονέλα περιλαμβάνουν διάρροια, πυρετό και κράμπες στο στομάχι που μπορεί να ξεκινήσουν μέσα σε λίγες ώρες ή ημέρες από την κατανάλωση των βακτηρίων. Οι περισσότεροι άνθρωποι θα αναρρώσουν με θεραπεία, αλλά θα πρέπει να αναζητήσουν άμεσα την προσοχή ενός παρόχου υγειονομικής περίθαλψης εάν έχουν σοβαρά συμπτώματα, συμπτώματα που δεν βελτιώνονται μετά από λίγες ημέρες ή σημάδια αφυδάτωσης.

Πηγή: naftemporiki.gr

📸Nadya Spetnitskaya/Unsplash

Δείτε επίσης