ΔΙΚΗ ΧΑ: «Όχι» στην αποφυλάκιση Κασιδιάρη και Λαγού-Νέος οχετός Πλεύρη στο δικαστήριο και επίθεση στη Μάγδα Φύσσα

«Είμαι ακροδεξιός, χουντικός, φασίστας, ναζί»

απο Cyclades Open

Αρνητικά απάντησε η εισαγγελέας της έδρας, στα αιτήματα αναστολής έκτισης ποινής των Ηλία Κασιδιάρη και Γιάννη Λαγού, ζητώντας από το δικαστήριο να παραμείνουν στη φυλακή, εκτίοντας κανονικά την ποινή τους.

Η εισαγγελική λειτουργός, σύμφωνα με την ΕΡΤ, επικαλέστηκε την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου για μη χορήγηση αναστέλλουσα δύναμης στην έφεση στους κατηγορούμενους, αναφέροντας ότι το πρωτόδικο δικαστήριο-μεταξύ άλλων-αποφάσισε να οδηγηθούν στις φυλακές λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών, του είδους και της βαρύτητας των πράξεων τους, της περιφρόνησης στην έννομη τάξη, της εθνικοσοσιαλιστικής ιδεολογίας, τις εν ψυχρώ επιθέσεις προς τους παθόντες καθώς και διότι πρόκειται για επικίνδυνα, ριψοκίνδυνα, αδίστακτα άτομα.

Η εισαγγελέας τόνισε μεταξύ άλλων «Όσα θέματα ανέφερε ο Ηλίας Κασιδιάρης αφορούν την ουσία της υπόθεσης και θα αποφανθεί δικαστήριο μετά από το πέρας της αποδεικτικής διαδικασίας. Δεν υπάρχει στην προκειμένη περίπτωση ανεπανόρθωτη βλάβη.

Δεν συνιστά ανεπανόρθωτη βλάβη ότι αντιμετωπίζουν οικονομικά ζητήματα π.χ. ότι ο ευρωβουλευτής Λαγός λαμβάνει μόνο το ήμισυ του μισθού, ούτε η ευγενής φιλοδοξία τους να μην τερματιστεί η πολιτικής τους καριέρα, δεν πρέπει να τους φέρνει σε πλεονεκτική θέση σε σχέση με άλλους κρατουμένους. Όσο αφορά τα προβλήματα υγείας συγγενών του Ηλία Κασιδιάρη μπορούν να αντιμετωπιστούν με φαρμακευτική αγωγή. Προτείνω την απόρριψη των αιτημάτων».

Το λόγο ζήτησε εκ νέου ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Ηλίας Κασιδιάρης.

«Ζητώ αναστολή εκτέλεσης της ποινής μου διότι έχω εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της. Βλέπω ότι πολύ εύκολα δίνονται αναστολές για ειδεχθή εγκλήματα όπως έγινε με τον τέως διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, εδώ, στην περίπτωση μου, είναι ξεκάθαρα πολιτική η απόφαση και η δίωξη. Η οικογένεια μου χτυπήθηκε όπως χτυπά η μαφία της οικογένειες αντιπάλων της. Ο αδελφός τέθηκε σε διαθεσιμότητα από το στρατό, επειδή η μαφία που κυβερνά την Ελλάδα, όταν δεν μπορεί να χτυπήσει τον αντίπαλο, χτυπά την οικογένεια. Ζητώ να είμαι ελεύθερος να ασκώ τα πολιτικά μου καθήκοντα» τόνισε ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Λαγός επισήμανε: «Δε μου κάνει εντύπωση η πρόταση της εισαγγελέως. Είναι δεδομένο τι θα πείτε και εσείς. Δεν έχω αμφιβολία πόσο καθοδηγούμενη είναι η δικαιοσύνη. Το κάνω διότι θέλω κάθε δύο μήνες που μου δίνει το δικαίωμα ο νόμος, να καταθέτω συγκεκριμένα στοιχεία. Κορόιδο είσαι Γιάννη λαγέ που ήρθες στην Ελλάδα. Ήμουν κορόιδο γιατί σεβάστηκα αυτούς που με πίστεψαν και ήθελαν να είμαι εδώ. Για τη δολοφονία ενός ατόμου από ένα άτομο μπήκαμε 48 στη φυλακή».

Ο δικηγόρος του Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνος Πλεύρης, ζήτησε την εξαίρεση της εισαγγελέως της έδρας διότι όπως είπε στην απορριπτική πρότασης της αναφέρθηκε στην ιδεολογία του εντολέα. «Η εισαγγελέας ποινικοποίησε την ποινική δίκη και ζητάμε την εξαίρεσης της» τόνισε ο δικηγόρος, προσθέτοντας πως εάν η εισαγγελέας ανακαλέσει θα αποσύρουν την αίτηση με την εισαγγελέα του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να του απαντά στη συνέχεια ότι δεν αποσύρει ούτε λέξη από την πρόταση της.

Παράλληλα, ο δικηγόρος του Γιάννη Λαγού έκανε επίθεση στη Μάγδα Φύσσα, λέγοντας πως «δεν είναι αναρχική γιατί εγώ τους σέβομαι, αλλά κομμουνίστρια που χαιρετάει έτσι( σ.σ. κάνοντας γροθιά με το χέρι του)».

Νωρίτερα, μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης του Γιάννη Λαγού, οπαδοί του τον χειροκρότησαν με την πρόεδρο να ζητάει από τους αστυνομικούς να παρέμβουν και να οδηγήσουν κάποιον εξ αυτών ενώπιον του δικαστηρίου. Η πρόεδρος επανέλαβε ότι απαγορεύονται τα χειροκροτήματα και τόνισε πως εάν επαναληφθεί το δικαστήριο θα λάβει τα μέτρα του.

Νέος οχετός Πλεύρη στη δίκη της Χρυσής Αυγής: «Είμαι ακροδεξιός, χουντικός, φασίστας, ναζί» – Επίθεση στη Μάγδα Φύσσα

Σε νέες απαράδεκτες δηλώσεις προχώρησε στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο συνήγορος του καταδικασμένου πρώην βουλευτή της εγκληματικής οργάνωσης Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνος Πλεύρης.

Αρχικά, ο Πλεύρης ζήτησε εξαίρεση της εισαγγελέως, λέγοντας: «Κράτος δικαίου στην Ελλάδα δεν υπάρχει, υπάρχουν σωστοί δικαστές. Τον Ντερτιλή τον είχαν 38 χρόνια παράνομα φυλακή(…). Ο ναζισμός στην Ελλάδα δεν απαγορεύεται, προηγήθηκε η ΠτΔ που είπε ότι “η δημοκρατία ενίκησε”. Έχουμε στη συνέχεια βουλευτές που ύψωσαν πινακίδες “δεν είναι αθώοι”, ετερόκλητος όχλος συγκεντρώθηκε απ’έξω».

«Εγώ σας δηλώνω ότι είμαι ακροδεξιός, χουντικός, φασίστας, ναζί, δεν είναι αδίκημα. Οι δικηγόροι που μιλάνε για τη δίκη στην τηλεόραση για να μονολογούν. Όταν κάνει δηλώσεις η ΠτΔ “η δημοκρατία ενίκησε” τι νόημα έχει το Εφετείο. Έχουμε στείλει διάφορες αιτήσεις και κανείς δεν απήντησε, ούτε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας ούτε η κα Σακελλαροπούλου», είπε μετά, προσθέτοντας:

«Ζητάμε την εξαίρεση της κας εισαγγελέως γιατί η κα εισαγγελέας ασχολήθηκε με ιδεολογία, εμείς ασχολούμαστε με αξιόποινη πράξη και όχι ιδεολογία. Αυτό είναι το ποινικό δικαστήριο. Γιατί αναφέρθηκε στην ιδεολογία του κ. Λαγού; Και δε θα μας πει οποιοσδήποτε, έχουμε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. Κατηγορηθήκαμε για τις ιδέες μας και γιατί πολιτικοποίησε την ποινική δίκη η κα εισαγγελέας και μιλάει για ναζισμό».

Σε ερώτηση της προέδρου της έδρας αν ζητά εξαίρεση από όλη τη δίκη, ο Πλεύρης είπε «ναι, κι έχουμε παράπονο γιατί δεν μας προστατέψατε».

Επιτέθηκε στη Μάγδα Φύσσα

Συνεχίζοντας το παραλήρημα και αναφερόμενος στον εντολέα του και στη μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, υποστήριξε πως «τον είπε “δολοφόνο” κι εσείς δεν τη διορθώσατεΑυτή είναι η κα Φύσσα (σ.σ. σε αυτό το σημείο ο Πλεύρης προσκόμισε φωτογραφία στο δικαστήριο) και δεν είναι αναρχική, είναι μια κομμουνίστρια που χαιρετάει έτσι (σ.σ. σε αυτό το σημείο έδειξε σηκωμένη γροθιά) και δε μου επιτρέψατε να κάνω ερώτηση για το Μελιγαλά».

Στη συνέχεια, όπως μεταδίδει το GoldenDawnWatch, χωρίς καμία ντροπή είπε: «Και εδώ η κα Φύσσα απευθύνθηκε και στους αστυνομικούς λέγοντας “πιάστε τους φασίστες”. Δεν παρεμβήκατε. Θέλουμε να σταματήσουμε εδώ για να αποφανθείτε για την κα εισαγγελέα».

Η δίκη στο Εφετείο θα συνεχιστεί στις 13 Ιανουαρίου 2023.

Πηγές: NEWS247, ΕΘΝΟΣ

Δείτε επίσης