Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων- Όταν οι άλλοι συνεδριάζουν δια ζώσης εμείς κάνουμε τηλεδιάσκεψη, γιατί…..

απο Cyclades Open

Τρεις δημοτικές παρατάξεις και δυο ανεξάρτητοι σύμβουλοι του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων είπαν “Οχι” στις συνεχιζόμενες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης. Τα μέτρα για τον κορονοϊο εχουν πάψει να υφίστανται μήνες τώρα, τα δημοτικά, περιφερειακά συμβούλια συνεδριάζουν όπως στην προ κορδονιού εποχή, δια ζώσης, αλλά στη Νάξο που όλα είναι ανοικτά και προσβάσιμα δημοτικό συμβούλιο δια ζώσης είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί. και το χειρότερο είναι πως όλο αυτό συμβαίνει χωρίς καμία πειστική δικαιολογία.

Και τι δικαιολογία μπορεί να υπάρξει άλλωστε και να ευσταθεί όταν ούτε η χρήση της δυνατότητας μεικτής συνεδρίασης γίνεται, όσοι δηλαδή δεν μπορούν ή αποτελούν ευπαθή ομάδα από το συμβούλιο να συμμετέχουν μέσω τηλεδιάσκεψης, προκειμένου να αποκατασταθεί η αμεσότητα και η παρακολούθηση του δημοτικού συμβουλίου από τους πολίτες.

Την ίδια ώρα το συμβούλιο πανηγυρικού χαρακτήρα που θα πραγματοποιηθεί στις 8/12 για τον απολογισμό των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής θα γένει κανονικά δια ζώσης, συναντήσεις με υπουργούς και φορείς κ.α. με δημοτικούς συμβούλους γίνονται κανονικά δια ζώσης, συνεντεύξεις τύπου δίνονται δια ζώσης, εκδηλώσεις με παρουσία δημοτικών συμβούλων και άλλων φορέων γίνονται δια ζώσης, η οικονομική επιτροπή και η επιτροπή ποιότητας ζωής (της ποιάς;) συνεδριάζει δια ζώσης κανονικά, ο κόσμος εργάζεται κανονικά και όχι με τηλεργασία, το καλοκαίρι πέρασε χωρίς μέτρα και περιορισμούς, η κανονικότητα εν ολίγοις έχει αποκατασταθεί, αλλά το δημοτικό συμβούλιο είναι αδύνατον να λειτουργήσει δια ζώσης!

Σόου, πασαρέλες και κροκοδείλια δάκρυα…περάστε κόσμε!

Σε κοινή επιστολή που απέστειλαν στο πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Φώτη Μαυρομμάτη στις 28 Νοεμβρίου ανέφεραν πως “Δεν σκοπεύουμε να νομιμοποιήσουμε περαιτέρω με τη παρουσία μας τις αντιδημοκρατικές διαδικασίες, που ακολουθείτε και ζητούμε να λειτουργήσει άμεσα δια ζώσης δημοτικό συμβούλιο, αρχής γενομένης από την επικείμενη αυριανή συνεδρίαση. Σε περίπτωση που αρνηθείτε σας ενημερώνουμε ότι δεν θα συμμετέχουμε στην συνεδρίαση”.

Το δημοτικό συμβούλιο είχε οριστεί για χθες Τρίτη 29 Νοεμβρίου, η διαδικασία ξεκίνησε με την καταμέτρηση των παρόντων, απαρτία δεν υπήρχε, αφού κανείς αλλων πλην της δημοτικής αρχής δεν συμμετείχε και πριν η συνεδρίαση ακυρωθεί, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου εξαπέλυσε μύδρους εναντίον της αντιπολίτευσης.

“Αυτό το έκαναν για να κάνουν σώου” είπε ο Φώτης Μαυρομμάτης. “Νομίζουν ότι το δημοτικό συμβούλιο είναι για να κάνουν πασαρέλα, να φωτογραφηθούν και να βιντεοσκοπηθούν. Όσα αναφέρουν είναι δικαιολογίες και κροκοδείλια δάκρια. Αυτό που ήθελαν να αποδείξουν είναι ότι είναι πλειοψηφία” συνέχισε και δεν σταμάτησε εδώ.

“Δεν εκβιάζω και δεν εκβιάζομαι” είπε ” αυτό που θέλω πάντοτε είναι να εφαρμόζω το νόμο. Το δημοτικό συμβούλιο δεν εκβιάζεται και δεν κάνει δεκτές συμπεριφορές αλαζονείας. Δεν είναι όμηρος κανενός», ενώ πρόσθεσε πως και αυτός θέλει να γίνονται διά ζώσεις οι συνεδριάσεις “όταν όμως το επιτρέπουν οι συνθήκες”.

Σύμφωνα δε με όσα υποστήριξε η συνεδρίαση γίνεται με τηλεδιάσκεψη επειδή κάποιοι από τους δημοτικούς υπαλλήλους που έρχονται συχνά σε επαφή με μέλη του δημ. συμβουλίου έχουν νοσήσει με κορονοϊό.

Σχολιάζοντας ο δήμαρχος Δημήτρης Λιανός είπε πως στόχος των 16 είναι “να μη λειτουργεί το δημοτικό συμβούλιο” και μάλιστα εκτίμησε πως “όσο πλησιάζουμε στις εκλογές θα προκαλούνται τέτοιες ενέργειες για να μη γίνονται συμβούλια, ώστε να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν την κοινωνία”.

Η αντίδραση της παράταξης Χατζηανδρέου

Ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική παράταξη “Μαζί αλλάζουμε” απαντώντας σε όσα ειπωθήκαν στην ακυρωθείσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου από τον πρόεδρο του:

Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε το χωρίς αντίλογο λογύδριο του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Μαυρομάτη κατά την ακυρωθείσα τελικά συνεδρίαση του συμβουλίου την 29η Νοεμβρίου 2022.

Ξεκαθαρίζουμε:

1. ΟΥΔΕΠΟΤΕ είδαμε το δημοτικό συμβούλιο ως πασαρέλα,
ΟΥΔΕΠΟΤΕ κάναμε σόου,
ΟΥΔΕΠΟΤΕ χρησιμοποιήσαμε το δημοτικό συμβούλιο για προσωπική προβολή.
Επιλογή μας είναι να μην μοιάζουμε σε εσάς, που σε κάθε δημοτικό συμβούλιο για προσωπική σας προβολή και κατά παράβαση του κανονισμού παίρνετε στις πλάτες σας την ανύπαρκτη δημοτική αρχή, υποσκιάζοντας ακόμα και τους αντιδημάρχους απλά για το φαίνεσθαι.

2. Η μη παρουσία μας στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ήταν δημοκρατική αντίδραση απέναντι στην αλαζονική και αντιδεοντολογική στάση σας απέναντι στην πλειοψηφία, (3 δημοτικές παραταξεις και 2 ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι) και όχι μειοψηφία όπως φωνασκώντας λέτε, του δημοτικού συμβουλίου που ζητά εδώ και μήνες την δια ζώσης συνεδρίαση του συμβουλίου, πρακτική που ακολουθείται πλέον σε σχεδόν όλους τους δήμους της Ελλάδας.

Όσο κ. πρόεδρε για τις εκφράσεις σας πως θλίβεστε για εμάς και πώς ο κάθε ένας κρίνετε σας προτρέπουμε να θλίβεστε για το ανύπαρκτο έργο της δημοτικής αρχής και να καταλάβετε πως η κρίση της κοινωνίας απέναντι στην δημοτική σας ομάδα είναι με επιείκεια αρνητική.

Με την βεβαιότητα πως σε 10 μήνες ο τόπος θα έχει άλλη δημοτική αρχή και δήμαρχο προετοιμαζόμαστε για πολλή δουλειά γιατί ότι αφήνετε πίσω σας είναι λίγο.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Δύναμη Δημιουργίας” Βασίλης Βρούτσης είχε ήδη παρέμβει τηλεφωνικά χθες το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια της ραδιοφωνικής εκπομπής του Aegean Voice 107,5, Cyclades On air στην οποία προηγουμένως είχε φιλοξενηθεί ο κ. Φώτης Μαυρομμάτης με αφορμή την επίμαχη επιστολή.

Για όσα ειπώθηκαν χθες από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Φώτη Μαυρομμάτη τοποθετήθηκε ο επικεφαλής της παράταξης “Μαζί αλλάζουμε” Λεονάρδος Χατζηανδρέου στον Aegean Voice 107.5 και στην εκπομπή “Στο βάθος κήπος”

Νέα πρόσκληση για συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με τηλεδιάσκεψη!

Η νέα πρόσκληση που εκδόθηκε σήμερα καλεί σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, στις 19:00, με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης πάλι με τηλεδιάσκεψη.

Σύμφωνα με όλα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, εάν και πάλι δεν υπάρξει απαρτία στο δημοτικό συμβούλιο, την προσεχή Δευτέρα, θα υπάρξει και τρίτη επανάληψη της πρόσκλησης με τηλεδιάσκεψη και σε περίπτωση πάλι μη απαρτίας θα εφαρμοστεί η νομοθεσία για συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με το 1/3 των παρόντων δημοτικών συμβούλων, δηλαδή αυτών (των 11) της δημοτικής αρχής.

📸 Cyclades Open

Δείτε επίσης