Έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ: Τι ανακοίνωσε η κυβέρνηση

απο Cyclades Open

Εκτάκτως συγκλήθηκε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας σήμερα, λόγω του πολέμου που κήρυξε το Ισραήλ κατά της Χαμάς μετά την επίθεσή της το Σάββατο, με δραματικό φόντο την αιματηρή εδραίωση του κράτους του Ισραήλ σε βάρος του παλαιστινιακού λαού με την ανοχή της Δύσης.

Η συνεδρίαση υπό τον πρωθυπουργό, που διήρκησε τουλάχιστον δύο ώρες με σκοπό έναν μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, έγινε σε μία κρίσιμη περίοδο, εν αναμονή της χερσαίας εισβολής στη Λωρίδα της Γάζας, υπό το πρίσμα των αποφάσεων της νέας πολεμικής κυβέρνησης του Ισραήλ.

 Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, δήλωσε ότι αντικείμενο ήταν οι «τρομοκρατικές επιθέσεις» της Χαμάς, «η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, και οι επιπτώσεις τους στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή».

«Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε συνολική επισκόπηση της κατάστασης στην περιοχή, καθώς και ενημέρωση για τον επαναπατρισμό Ελλήνων πολιτών από το Ισραήλ υπό τον συντονισμό του Υπουργείου Εξωτερικών» ανέφερε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «συζητήθηκαν όλες οι πτυχές της κρίσης στην περιοχή με έμφαση στη διάσταση της ασφάλειας, εσωτερικής και εξωτερικής. Οι ελληνικές αρχές βρίσκονται πάντα σε εγρήγορση. Η πολιτική φύλαξης των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση».

Τέλος, σημείωσε πως το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» είναι ένα από τα τέσσερα σημεία στην Ευρώπη που εξυπηρετούν πτήσεις επαναπατρισμού από το Ισραήλ, τις οποίες και θα συνεχίσει να εξυπηρετεί και για ξένους υπηκόους.

Πηγή: efsyn.gr

Δείτε επίσης