Έκθεση εικαστικών- Humanscapes στην Cycladia-Εγκαίνια 12 Ιουλίου

απο Cyclades Open

Η Cycladia σας προσκαλεί στα εγκαίνια της Έκθεσης Εικαστικών με τίτλο Humanscapes από την Βαλασία Ντόντουλου και την συνοδευτική Performance που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 12 Ιουλίου 2022 στις 8 μ.μ. στην Κυκλαδία.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Στην έκθεση με τίτλο ‘Humanscapes’ η Βαλασία Ντόντουλου παρουσιάζει μια σειρά γλυπτών και σχεδίων, καθώς και μία βιντεοεγκατάσταση.
Μέσα από τον πειραματισμό με τα υλικά,  δημιουργήθηκαν τρισδιάστατα ανθρώπινα τοπία, ενώ με τη χρήση των νέων τεχνολογικών μέσων, συνομιλεί το σχέδιο με τη γλυπτική, και την άυλη γλυπτική του ήχου.
Πρόκειται για έναν διάλογο του σημείου με το άπειρο, αλλά και τη συνεχή αλληλοδιαμόρφωση μεταξύ των μονάδων, ως μέρος της ολότητας.

Η Βαλασία Ντόντουλου γεννήθηκε το 1995 στη Θεσσαλονίκη. Ήδη από νεαρή ηλικία διακρίθηκε με πρώτα βραβεία σε διαγωνισμούς ζωγραφικής, μεταξύ άλλων και στην παιδική Biennale το 2008.  Εισήχθη στην σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, στο τμήμα Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών, με την κατηγορία των ταλέντων προτού ολοκληρώσει το λύκειο. Αποφοίτησε με άριστα το 2019, από την κατεύθυνση της Γλυπτικής. Φοίτησε με υποτροφία Erasmus στο πανεπιστήμιο Bellas Artes Ugr της Γρανάδας το 2017. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις, performancies, συμπόσια γλυπτικής, καθώς επίσης και σε διεθνή φεστιβάλ animation και video art, αποσπώντας βραβείο κοινού στο Icona Ionian Contemporary Animation Festival το 2021. Είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο ΠΜΣ ‘Οπτικοακουστικές Τέχνες στην Ψηφιακή Εποχή’, του Ιονίου Πανεπιστημίου. Από το 2015 εργάζεται ως εικαστικός – παιδαγωγός, αλλά και ως μουσικός.

Humanscapes
Έκθεση Εικαστικών από την Βαλασία Ντόντουλου
12 – 31 Ιουλίου 2022
Κυκλαδία . Δαμαλάς . Νάξος
Καθημερινά 10 ως 1 & 7 ως 10

Δείτε επίσης