“Βιώσιμες Κυκλάδες: Από τη θεωρία στην πράξη”

απο Cyclades Open

Η ΑΜΚΕ «Πρωτοβουλία για τη Δημοσιογραφία» σας προσκαλεί στην πρώτη εκδήλωση στο πλαίσιο του δημοσιογραφικού εγχειρήματος των «Βιώσιμων Κυκλάδων». Η εκδήλωση, με τίτλο «Βιώσιμες Κυκλάδες: Από τη Θεωρία στην Πράξη», θα λάβει χώρα στις 27 Μαΐου στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, από τις 18.30-20.30 (προσέλευση από τις 18.00).

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, η Διονυσία Αυγερινοπούλου (βουλευτής Ηλείας ΝΔ, πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος), ο Σωκράτης Φάμελλος (βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ) και ο Παναγιώτης Δημόπουλος (καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, υποψήφιος ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ), θα απαντήσουν σε ερωτήσεις του δημάρχου Σαντορίνης Νίκου Ζώρζου και του Αμοργιανού πολιτικού μηχανικού Φρειδερίκου Κρόσμαν-Νασιόπουλου για τα ζωτικά θέματα που αφορούν τις Κυκλάδες.

Στο δεύτερο μέρος, θα υπάρξει συζήτηση με διακεκριμένους δημοσιογράφους του διεθνούς Τύπου – Νεκταρία Σταμούλη, Νίκη Κιτσαντώνη και Dan Howden – για το πως προσεγγίζουν τα διεθνή ΜΜΕ το ζήτημα του υπερ-τουρισμού και τι μπορεί να μάθει η Ελλάδα από τα μέτρα που έχουν ληφθεί σε άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς που δέχονται πιέσεις λόγω της υπερβολικής τουριστικής ζήτησης.

Στο τρίτο μέρος, ο Γιώργος Βερνίκος, γενικός γραμματέας του Σύνδεσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων μαζί με τον Δημήτρη Καραβέλλα, γενικό διευθυντή της WWF Ελλάς, θα αντιπαρατεθούν για έννοιες όπως φέρουσα ικανότητα, τουριστική ανάπτυξη, βιωσιμότητα καθώς και ποιούς αφορούν όλα αυτά.

Συντονιστές της εκδήλωσης είναι ο Γιάννης Παλαιολόγος και ο Τάσος Τέλλογλου.

Οι «Βιώσιμες Κυκλάδες» είναι μια ενέργεια της ΑΜΚΕ «Πρωτοβουλία για τη Δημοσιογραφία», που έγινε πραγματικότητα μέσα από δωρεές από εταιρίες και ιδιώτες. Οι «Βιώσιμες Κυκλάδες» εστιάζουν στα κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει το νησιωτικό σύμπλεγμα του Νοτίου Αιγαίου καθώς βιώνει την πίεση του τουρισμού και των επενδύσεων που στοχεύουν να τον εξυπηρετήσουν. Σκοπός είναι να συμβάλλουμε στον προβληματισμό των τοπικών κοινωνιών για το πώς μπορούν να ευημερήσουν χωρίς να θυσιάσουν τη μοναδικότητα των νησιών που τα καθιστά τόσο ελκυστικά ως τουριστικούς προορισμούς.

Δείτε επίσης