Εξάρχεια: Οι κάτοικοι ξεκίνησαν… ψυχολογικό «πόλεμο» στα ΜΑΤ που κατέλαβαν την πλατεία [video]

απο Cyclades Open

Η κατάληψη της πλατείας στα Εξάρχεια από ορδές πάνοπλων ανδρών των ΜΑΤ που φυλάνε όλη μέρα τις… λαμαρίνες του εργοταξίου του νέου σταθμού του μετρό, προκαλεί μεν οργή στους κατοίκους, ωστόσο, όπως φαίνεται και σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο youtube,  μάλλον «ερεθίζει» και τη δημιουργικότητα ορισμένων, αφού φαίνεται πως βρέθηκε ένας νέος τρόπος πάλης απέναντι στη δυστοπική εικόνα που παρουσιάζει τις τελευταίες εβδομάδες η ιστορική πλατεία.

Στο βίντεο που έχει τίτλο «Μια καλημέρα» φαίνεται πως κάτοικοι έχουν εγκαταστήσει σε μπαλκόνι της περιοχής μια μικροφωνική εγκατάσταση, η οποία με μεγάλες δόσεις χιούμορ καλεί τους «προστάτες της λαμαρίνας» να αποχωρήσουν από τη γειτονιά τους. Όλα αυτά βέβαια με την απαραίτητη μουσική υπόκρουση, η οποία βρίσκεται στο ίδιο χιουμοριστικό κλίμα.

«Καλημέρα σας, σας μιλάνε οι μόνιμοι κάτοικοι. Πιο μόνιμοι δεν γίνεται. Σήμερα θα αλλάξουμε ύφος γιατί θέλουμε να αφιερώσουμε μερικά τραγούδια στα αγόρια και τα λιγοστά κορίτσια με τις μπλε και τις πράσινες στολές που μας φυλάνε ακούραστα μέρα-νύχτα», λέει η εκφωνήτρια, για να ακολουθήσει το τραγούδι του Χρηστάκη «Φύγε κι άντε στο καλό».

«”Τιμή σε κείνους όπου στη ζωή των όρισαν και φυλάγουν λαμαρίνες. Ποτέ από το χρέος μη κινούντες”. Βαρύ το χρέος σας παιδιά, και σας έχει φάει και η ορθοστασία. Τη λαμαρίνα για να τη φυλάξεις θέλει γερό στομάχι, γερά νεύρα, και θέλει και καρδιά. Και θέλει και καπελάκι», λένε οι κάτοικοι που ζουν στα Εξάρχεια σε άλλο σημείο του βίντεο.

Πηγή: Το κουτί της Πανδώρας
📸Markus Spiske/Unsplash

Δείτε επίσης