Εύβοια: Σεισμός 5,2R

απο Cyclades Open

Σεισμός στην κεντρική Εύβοια, λίγο πριν τις 8:30. Η δόνηση ήταν ιδιαίτερα αισθητή και σε περιοχές της Αττικής.

Ο σεισμός, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ήταν μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ εστιακού βάθος 14,2 χλμ

Το επίκεντρο εντοπίζεται 6 Χλμ. ανατολικο-νοτιοανατολικά του Προκοπίου Ευβοίας.

Ακολούθως, σημειώθηκε δεύτερη σεισμική δόνηση της κλίμακας των 3,7 Ρίχτερ, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του Γεωδυναμικού. 

Όπως αναφέρει το NEWS247 o Κώστας Παπαζάχος σημείωσε σχετικά: Δεν πρόκειται για κάτι ιδιαίτερο. Εγινε σε μία περιοχή στην οποία δεν παρατηρείται μεγάλη σεισμικότητα, ορεινή περιοχή, όχι κατοικημένη. Εγινε αισθητός σε μία απόσταση 100 χιλιομέτρων από το επίκεντρο άρα και στην Αθήνα αλλά και σε άλλες περιοχές όπως η Λαμία κτλ. Η περιοχή δεν έχει μεγάλη ρήγματα. Επίσης δεν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει σχέση με την έντονη δραστηριότητα που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στον Κορινθιακό, πρόκειται για τελείως διαφορετικές περιοχές. Σεισμοί των 5 ρίχτερ μπορεί να υπάρξουν, είναι ένα φαινόμενο σύνηθες. Αλλά μέχρι εκεί. 

Μέχρι στιγμής δεν έχουν διαπιστωθεί καταστροφές ωστόσο είναι σε εξέλιξη η διαδικασία καταγραφής. Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς.

Δείτε επίσης