Φρένο Σταϊκούρα σε νέα μέτρα στήριξης – «Ίσως στο μέλλον….»

απο Cyclades Open

«Όχι» στη νομοθέτηση την παρούσα στιγμή νέων μέτρων ανακούφισης των πολιτών είπε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στη Βουλή ενώ παράλληλα έκλεισε τη συζήτηση περί μείωσης του ΕΦΚ στα καύσιμα, επιβεβαιώνοντας όσα νωρίτερα είχε πει στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι ο ΥΠΟΙΚ ξεκαθάρισε ότι όποιος δημοσιονομικός χώρος δημιουργηθεί θα «επιστρέψει» στους πολίτες. Υπό αυτό το πλαίσιο συμπλήρωσε πως εκτιμά ότι στο μέλλον θα δημιουργηθεί.

Επιχειρηματολογώντας περί της μη λήψης νέων μέτρων ο Υπουργός υποστήριξε ότι η Ελλάδα θα έχει και φέτος πρωτογενές έλλειμμα και συνεπώς η κουβέντα για επιπρόσθετη οικονομική βοήθεια στους πολίτες θα κινδυνέψει τα τινάξει στον αέρα τον Προϋπολογισμό. «Όσοι ζητούν πρόσθετα μέτρα, υποστηρίζουν να αυξηθεί το έλλειμμα της χώρας, άρα να υπάρξει μεσομακροπρόθεσμα επιβάρυνση των πολιτών», τόνισε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι η κατάργηση του ΕΦΚ στα καύσιμα δεν αποτελεί μέτρο κοινωνικής δικαιοσύνης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται τουλάχιστον σύντομα να υπάρξει κυβερνητική παρέμβαση. Άλλωστε, νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε εξηγήσει ότι θα υπάρξει τρύπα 3,5 δις ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό. «Θα υπήρχε μία μαύρη τρύπα στα έσοδα ύψους 3,5 δις. Τα οποία πως θα αντιστάθμιζε κάνεις στον προϋπολογισμό, θα έβαζε καινούργιους φόρους θα αύξανε εισφορές;», υποστήριξε ο Γ. Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Κλείνοντας ο κ. Σταϊκούρας υπενθύμισε ότι σε δύο εβδομάδες το Eurogroup και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αποφασίσουν την έξοδο της Ελλάδας από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας. «Αυτό σημαίνει ότι μετά την άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων,την πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ και τώρα την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία, δηλαδή μετά από τις τρεις παρεμβάσεις της κυβέρνησης της ΝΔ, η χώρα μας επιστρέφει στην ευρωπαϊκή κανονικότητα», υπογράμμισε.

Πηγή: Έθνος/Αλέξανδρος Διαμάντης
📸 Alice Pasqual/Unsplash

Δείτε επίσης