Γ. Χατζημάρκος: «Ένα μεγάλο έργο οδοφωτισμού ξεκίνησε στα νησιά των Κυκλάδων, από την Πάρο»

απο Cyclades Open

Ένα μεγάλο έργο οδοφωτισμού  ξεκίνησε στα νησιά των Κυκλάδων, από την Πάρο.

Από την Πάρο στην οποία βρεθήκαμε για λίγες ώρες, για να είμαστε εκεί στην έναρξη αυτού του έργου, με το οποίο μπαίνει φως στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο, και το οποίο θα συνεχίσει νησί-νησί, με επόμενο την Μύκονο.

Στην Πάρο, με την παρουσία μας εκεί, χρειάστηκε να θυμίσουμε και γεγονότα:

Αρχές του 2021 δημοπρατήσαμε μια μεγάλη παρέμβαση στο οδικό δίκτυο του νησιού, προϋπολογισμού 5,5 εκατομ. ευρώ μαζί με τη Νάξο, που τον Σεπτέμβριο του 2021 σταμάτησε λόγω της δικαστικής διαμάχης που ξέσπασε μεταξύ των διαγωνιζομένων εταιρειών. Πέρασαν δύο χρόνια στα οποία το μόνο που μας επιτρεπόταν ήταν να περιμένουμε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και αυτό το “αξιοποίησαν” οι πονηροί της πολιτικής για να πούν στους πολίτες οτι η Περιφέρεια αδιαφορεί για το οδικό δίκτυο.

Η δικαστική διαμαχή μεταξύ των διαγωνιζομένων εταιρειών είναι δικαίωμα που τους παρέχει η νομοθεσία και η δημόσια διοίκηση, και πολύ περισσότερο οι πολιτικοί, οφείλει να σέβεται το νομικό περιβάλλον της χώρας μας ακόμα και όταν αυτό προκαλεί στενοχώρια.

Το συγκεκριμένο έργο, όπως και αυτό των νησιών Τήνου, Ανδρου και Μυκόνου που επίσης καθυστέρησε λόγω δικαστικής διαμάχης διαγωνιζομένων εταιρειών, ελπίζουμε να ξεκινήσει εντός του 2023 και σε κάθε περίπτωση οποτεδήποτε ολοκληρωθεί η σχετική διαγωνιστική διαδικασία.

Στους πολίτες μιλάμε μόνο με την αλήθεια μας, τους κοιτάμε και θα συνεχίσουμε να τους κοιτάμε στα μάτια σεβόμενοι την ανάγκη να βγάλουμε την πολιτική ζωή απο τον βάλτο της υποκρισιάς και κουτοπονηριάς.

Αυτή η Περιφερειακή αρχή, μελέτησε, χρηματοδότησε, υλοποίησε και έχει σε στάδιο υλοποίησης τον μεγαλύτερο σε αριθμό και προϋπολογισμό έργων στο οδικό δίκτυο, στην ιστορία των νησιών. Εκατοντάδες χιλιόμετρα νέων στηθαίων ασφαλείας, διαγραμμίσεις, παρεμβάσεις στα γεφύρια, βελτιώσεις, νέα σήμανση, φωτισμός και φυσικά ασφαλτοστρώσεις σε επίσης εκατοντάδες χιλιόμετρα.

Επιπλέον, πήραμε μια μεγάλη απόφαση, να μην επιτρέπουμε πλέον σε κανένα τρίτο να μπαίνει και να τραυματίζει το οδικό δίκτυο δωρεάν.

Στους πονηρούς της μηδενιστικής σχολής “όλα ή τίποτα”, απαντάμε με την σύγκριση του δικού τους ενδιαφέροντος και αποτελεσματικότητας, με το δικό μας ενδιαφέρον και τον δικό μας απολογισμό. Γιατί, η σύγκριση αποκαλύπτει και θεραπεύει.

Στους πολίτες βγαίνουμε με την αλήθεια αλλά και την σκληρή, στοχευμένη και καθημερινή δουλειά σε όλα τα νησιά μας.

Δείτε επίσης