Γαλλία: Μαθήτρια ανακρίθηκε από την αστυνομία μετά από δύσκολη ερώτησή της στον Μακρόν

απο Cyclades Open

Κατά την περιοδεία στην περιφέρεια του Γκαϊλάκ την Πέμπτη, ο Εμανουέλ Μακρόν αντιμετώπισε τις οργισμένες παρατηρήσεις μίας μαθήτριας Λυκείου σχετικά με το έμφυλο ζήτημα και το μήνυμα που δίνει με τις επιλογές του στη σύνθεση της κυβέρνησης.

Μία μέρα μετά, όπως γράφει το σύνολο των γαλλικών ΜΜΕ, η εν λόγω μαθήτρια δέχθηκε στο σχολείο της την επίσκεψη της αστυνομίας η οποία, όπως τονίστηκε, την ανέκρινε για 10 λεπτά.

Τι έχει συμβεί;

Η μαθήτρια, σε έντονο ύφος, δείγμα της αγανάκτησής της, τόνισε στον Μακρόν ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιεί σε κυβερνητικές θέσεις ανθρώπους που κατηγορούνται για βιασμό. “Σας παρακαλώ, απαντήστε μου, γιατί το κάνετε” τόνισε η μαθήτρια και κράτησε για λίγο το χέρι του επικεφαλής του κράτους.

Ο Γάλλος πρόεδρος προφανώς αιφνιδιάστηκε. Απάντησε απλά ότι “δεν καταλαβαίνεις” και προχώρησε αλλά η σκηνή είχε ήδη “αποτυπωθεί” από εκατοντάδες κινητά τηλέφωνα.

Μία μέρα, η αστυνομία έκανε την εμφάνισή της στο σχολείο στο οποίο φοιτά η μαθήτρια υπό την απίθανη, είναι η αλήθεια, δικαιολογία, ότι “υπήρχε φόβος ότι η συγκεκριμένη μαθήτρια έχει πέσει θύμα σεξουαλικής επίθεσης”.

“Mε ανέκριναν για δέκα λεπτά” τόνισε η μαθήτρια. “Οκ, ίσως δεν ήταν το κατάλληλο μέρος για την παρέμβασή μου αλλά έπρεπε να τα πω. Είμαι φεμινίστρα, δεν έχω κάτι εναντίον του Μακρόν. Δεν ανήκω σε κάποιο κόμμα, απλά μεγάλωσα με βάση το σεβασμό στυους άλλους και την ισότητα των φύλων τόνισε.

Το θέμα, μία ημέρα πριν από τον 1ο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία δημιούργησε τριγμούς. Ο Ζαν Λυκ Μελανσόν, που ηγείται του αριστερού συνασπισμού, τόνισε χαρακτηριστικά ότι “αυτό σας υπόσχεται ο πρόεδρος. Η θα θέλετε ναι, ή θα έρχεται η αστυνομία”.

Πηγή: NEWS247

Φωτογραφία via twitter

Δείτε επίσης