Γιβραλτάρ: Μια ακόμα επίθεση από φάλαινες-δολοφόνους -Επιτέθηκαν σε γιοτ [βίντεο]

απο Cyclades Open

Νέα επίθεση σε γιοτ πραγματοποίησαν πέντε φάλαινες – δολοφόνοι στις ακτές του Γιβραλτάρ.

Συγκεκριμένα, ένας Βρετανός αποκάλυψε πώς οι φάλαινες δολοφόνοι “πέταξαν το γιοτ σαν κουρέλι” στις ακτές του Γιβραλτάρ, με τους ειδικούς να ελπίζουν ότι η παρακολούθηση των φαλαινών μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή επιθέσεων εν μέσω μιας απότομης αύξησης που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα.

Ο 60χρονος καπετάνιος Iain Hamilton, έμεινε σε ένα λιμάνι κοντά στο Γιβραλτάρ για λίγες μέρες, αφού το σκάφος του, το Butey of the Clyde, ναυάγησε από επίθεση πέντε φαλαινών.

Σύμφωνα με την DailyMail ο άνδρας είπε ότι τα θαλάσσια θηλαστικά επιτέθηκαν οργανωμένα στο σκάφος, αλλά πιστεύει ότι “έπαιζαν με τα πηδάλια και απλώς έκαναν ακούσια το σκάφος πολύ ευάλωτο και σε πολύ επικίνδυνη κατάσταση”.

Ο Βρετανός αποκάλυψε την τρομακτική εμπειρία του στο BBC Radio 4, λέγοντας ότι αν οι φάλαινες ήθελαν να καταστρέψουν πλήρως το σκάφος του, θα ήταν… κάτι παραπάνω από ικανές να το κάνουν.

“Έπλεα 20 μίλια δυτικά του Γιβραλτάρ, παρατήρησα ένα πτερύγιο, στη συνέχεια παρατήρησα ένα ελαφρύ χτύπημα και μετά ένα πολύ μεγάλο χτύπημα και κοίταξα γύρω μου και υπήρχε μια πολύ μεγάλη φάλαινα που έσπρωχνε κατά μήκος της και προσπαθούσε να δαγκώσει το πηδάλιο. Μετά ήρθαν και τέσσερις μικρότερες και στο τέλος κατάφεραν να βγάλουν ένα από τα δύο πηδάλια” πρόσθεσε.

Η επίθεση στο σκάφος του Hamilton έρχεται μετά από πολλές επιθέσεις φαλαινών σε σκάφη, σχεδόν διπλές από ολόκληρο το 2022, με 24 ιστιοφόρα να ρυμουλκούνται στα στενά του Γιβραλτάρ. Οι ειδικοί ελπίζουν ότι παρακολουθώντας τις φάλαινες δολοφόνους με GPS θα μπορέσουν να αποτρέψουν αυτές τις επιθέσεις, η κλίμακα των οποίων είπε ο κ. Hamilton “είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι πίστευαν”.

Πηγή: NEWS247

📸SarahRichterArt/Pixabay

Δείτε επίσης