Η ιστορία της τετράποδης Λούκα και του Ρικάρντο: Απαλή…σαν χάδι μουσουδένιο

απο Cyclades Open

Πως ένας φοιτητής από την Ιταλία, ο Ρικάρντο, γύρισε τον κόσμο ανάποδα προκειμένου να πάρει μαζί του την αδέσποτη σκυλίτσα, την Λούκα που γνώρισε στις διακοπές τους στην Κνωσσό.

Δεν παραιτήθηκε, όσες δυσκολίες κι αν συνάντησε και στο τέλος τα κατάφερε!

Μια συγκινητική ιστορία…σαν παραμύθι με ευτυχισμένο τέλος.

Τη διαβάσαμε στο facebook και την μοιραζόμαστε μαζί σας, γιατί μέσα στην ζοφερή πραγματικότητα χρειάζεται να ελπίζουμε στον μόνο που μπορεί ν’ αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο: στον άνθρωπο.

Αυτή είναι η ιστορία του Ρικάρντο και της τετράποδης Λούκα. Μια ιστορία…σαν χάδι όπως την ονομάζει ο φίλος που τη δημοσίευσε.

Είναι η ιστορία ενός φοιτητή από την Ιταλία, του Ρικάρντο, που ήρθε με τους φίλους του για διακοπές σε κάμπινγκ στο Ηράκλειο, και της αδέσποτης Λούκα που βρέθηκε τυχαία στο δρόμο του!

Στην επίσκεψή του στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσσού ο Ρικάρντο συνάντησε μια αδέσποτη σκυλίτσα να περιφέρεται μόνη της. Τη χάιδεψε, της έδωσε νερό και η μικρή τον ακολούθησε. Ο Ρικάρντο έψαξε στην πόλη να βρει σπίτι φιλοξενίας για να φύγει απ’ το δρόμο, όμως δεν βρέθηκε λύση.

Έτσι αποφάσισε να την υιοθετήσει ο ίδιος!

Όμως η αεροπορική εταιρία που ταξίδευε δεν δεχόταν ζώα. Οι φίλοι του επέστρεψαν στο Μιλάνο κι εκείνος αποφάσισε να έρθει στα Χανιά για να αναζητήσει άλλο μέσο. Όμως το ΚΤΕΛ δε δεχόταν τη μικρή, γιατί ξεπερνούσε τα 10 κιλά

Δεν πτοήθηκε, παρακάλεσε και τελικά ο σταθμάρχης του επέτρεψε να έχει αγκαλιά τη Λούκα σε όλη τη διαδρομή από το Ηράκλειο μέχρι τα Χανιά. Φτάνοντας εδώ, πήγε στον κτηνίατρο, έβαλε τσιπ, έκανε εμβόλια ώστε η σκυλίτσα να είναι έτοιμη να ταξιδέψει.

Αφού παρέμεινε στα Χανιά , πήρε ακόμα μία γενναία απόφαση: θα επέστρεφαν μαζί στην Ιταλία ακτοπλοϊκώς! Εβγαλε εισιτήρια για τον Πειραιά και έψαξε να βρούμε τρόπο να φτάσει στην Πάτρα. Όμως δεν θα προλάβαινε το καράβι για Βενετία.

Ο φίλος μας και πάλι δεν πτοήθηκε, καθώς ήταν διατεθειμένος να διανυκτερεύσει στο λιμάνι ώστε να είναι μαζί με τη Λούκα. Με τη βοήθεια της ακτιβιστικής ομάδας Liberanimal από την Αθήνα ήρθαν σε επαφή με φιλόζωους στην Πάτρα και βρέθηκε αμέσως το petfriendly ξενοδοχείο ATLANTA.

Έτσι ο Ρικάρντο κι η Λούκα ταξίδεψαν στη Βενετία, από εκεί με λεωφορείο στο Μιλάνο και πλέον ζουν σε ένα υπέροχο σπίτι με μια οικογένεια που λατρεύει τη μικρή αδέσποτη της Κνωσσού! Ένας φοιτητής, σε ξένη χώρα, χωρίς χρήματα και γνωριμίες, γύρισε τον κόσμο ανάποδα και τα κατάφερε!

Σαν χάδι…

Φωτογραφία εξωφύλλου: Csaba Talaber/Unsplash

Δείτε επίσης