Κέα: Οι αποκριάτικες δράσεις ξεκίνησαν φέρνοντας χαρά στα παιδιά

απο Cyclades Open

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου διοργανώθηκε για τα παιδιά της Κέας μία πολύ επιτυχημένη εκδήλωση με θέμα τις απόκριες. Το Πνευματικό Κέντρο Στυλιανός Ρέστης στην Κορησσία γέμισε χαρούμενες φωνές, χρώματα, μουσική και χαρτοπόλεμο. Παλιά παραδοσιακά παιχνίδια με μουσικοχορευτική διάσταση, η κατασκευή αποκριάτικης μάσκας, η κατασκευή αποκριάτικης κούκλας και ένας απολαυστικός διαγωνισμός χορού χάρισαν στιγμές διασκέδασης και κεφιού. Επιπλέον, υπήρχαν κεράσματα και ένα παραμύθι δόθηκε δώρο σε κάθε παιδί!

Στον ίδιο χώρο προηγήθηκε το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου μία γιορτή γνωριμίας με το Μουσικό Εργαστήρι Κέας. Οι δάσκαλοι, οι μαθητές και οι μαθήτριες της κιθάρας, του φλάουτου, της μουσικοκινητικής αγωγής και του πιάνου του Μουσικού Εργαστηρίου Κέας, με την υποστήριξη του Δήμου Κέας, προσκάλεσαν τα παιδιά του δημοτικού και του νηπιαγωγείου σε ένα πάρτι με πολύ χορό, τραγούδι και εξερεύνηση σε μυστικές μουσικές γωνιές. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν περισσότερα από 40 παιδιά! Μάγισσες, νεράιδες, ξωτικά, δεινόσαυροι και σούπερ ήρωες χόρεψαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους!

Τις ημέρες που έρχονται ακολουθούν και άλλες απολαυστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται με στόχο να συνδυάσουμε τη διασκέδαση με τις παραδόσεις μας. Μην τις χάσετε!

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου | 16.00 | Πλατεία Ιουλίδας
Κρυμμένος Θησαυρός με ομάδες από τους μαθητές της Κέας!

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου | 12.00 | Πλατεία Ιουλίδας
Καρναβάλι Στις 11.45 τα πληρώματα συγκεντρώνονται στην Πιάτσα. Στις 12.00 ξεκινά η πιο κεφάτη παρέλαση! Ακολουθούν: Κατασκευή και χορευτικά με το παραδοσιακό γαϊτανάκι, Θεατρική Αφήγηση  αποκριάτικων εθίμων και παραμυθιων, Αμόλα καλούμπα – παιχνίδι γνώσεων με θέμα την καθαρά Δευτέρα και τα έθιμα της, Διαγωνισμός καλυτερης θεματικής χορογραφίας – αποκριατικης στολής, Ζωγραφική – σχεδίασε τον δικό σου χαρταετό, Δράσεις για ενήλικες με χορό, μουσική και το γαϊτανάκι, DJ Μάριος Τσαλαπάτης, Δωρεάν κρασί και κεράσματα, Δώρο σε κάθε παιδί ένα παραμύθι!

Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου | 12.00 | Πνευματικό Κέντρο Στυλιανός Ρέστης
Κούλουμα Μια δράση από τον Δήμο Κέας με τη πολύτιμη συνεργασία του Συλλόγου Γυναικών Μελίτη που θα ετοιμάσει παραδοσιακή φασολάδα και άλλα εδέσματα!

Δείτε επίσης