Κωνσταντινούπολη: Καθαρή νίκη του Ιμάμογλου- Χάνει και την Άγκυρα ο Ερντογάν

απο Cyclades Open
ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Καθαρή η νίκη του Εκρέμ Ιμάμογλου, εν ενεργεία δημάρχου και υποψηφίου του κόμματος της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, CHP, στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών.

Ο Ιμάμογλου, όπως αναφέρει η naftemporiki.gr αναμένεται να μεταβεί πρώτα στο εκλογικό κέντρο CHP και μετά στο δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης για την επινίκια ομιλία του. Αξίζει να τονιστεί ότι το 2019 ο Ιμάμογλου κατάφερε να πάρει τον δήμο της Κωνσταντινούπολης από το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, έπειτα από 25 χρόνια.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου λαμβάνει το ποσοστό 50,48% (με το 77,44% των ψήφων να έχει καταμετρηθεί) κατακτώντας την πρώτη θέση στην Κωνσταντινούπολη, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον υποψήφιο από το κυβερνών κόμμα AKP του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Μουράτ Κουρούμ, με ποσοστό 40,79%.

Ο Ιμάμογλου στις πρόωρες δηλώσεις του ανέφερε ότι είναι ικανοποιημένος με το εκλογικό αποτέλεσμα.

Κι άλλα πλήγματα για τον Ερντογάν

Ακόμη ένα πλήγμα για τον Τούρκο πρόεδρο έρχεται από την Άγκυρα, όπου ο υποψήφιος του CHP κατέκτησε την πρώτη θέση με μεγάλη διαφορά από τον φιλοκυβερνητικό υποψήφιο. Συγκεκριμένα, ο Μανσούρ Γιαβάς βγήκε πρώτος με 59%, αφήνοντας τον Τουργκούτ Αλτινόκ δεύτερο με 33,08%, με το 54,83% των ψήφων να έχει καταμετρηθεί.

Ο απερχόμενος δήμαρχος της Άγκυρας, Μανσούρ Γιαβάς, διεκδίκησε τη νίκη του στις δημοτικές εκλογές στην τουρκική πρωτεύουσα σήμερα το βράδυ, μιλώντας σε ένα ενθουσιώδες πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί, σημείωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Οι εκλογές έληξαν, θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε την Άγκυρα και τους (τις) έξι εκατομμύρια κατοίκους χωρίς διακρίσεις», υποσχέθηκε ο εκλεγμένος δήμαρχος του CHP, ενώ η καταμέτρηση των ψήφων, ακόμη σε εξέλιξη, του δίνουν ένα ευρύ προβάδισμα έναντι του βασικού του αντιπάλου.

Και στην Σμύρνη, ωστόσο, η πλευρά της αντιπολίτευσης βγαίνει κερδισμένη με τον Τζεμίλ Τουγάι να κερδίζει με ποσοστό 48,29% έναντι του Χαμζά Νταζ με ποσοστό 37,03%.

Οζγκού Οζέλ: Οι ψηφοφόροι επέλεξαν να αλλάξουν το πρόσωπο της Τουρκίας

«Οι ψηφοφόροι επέλεξαν να αλλάξουν το πρόσωπο της Τουρκίας» μετά από 22 χρόνια κυριαρχίας του ισλαμο-συντηρητικού κόμματος AKP, δήλωσε σήμερα το βράδυ ο αρχηγός του σοσιαλδημοκρατικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), του κύριου σχηματισμού της αντιπολίτευσης.

«Ήθελαν να ανοίξουν την πόρτα σε ένα νέο πολιτικό κλίμα στη χώρα μας», πρόσθεσε ο Οζγκού Οζέλ, το κόμμα του οποίου βρίσκεται σε πορεία νίκης στις μεγάλες τουρκικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Κωνσταντινούπολης και της πρωτεύουσας Άγκυρας.

Πηγή: naftemporiki.gr

📸Michael Jerrard/Unsplash

Δείτε επίσης