Νάξος: Ανταλλαγή σπόρων και φωλιές χελιδονιών… η καλύτερη υποδοχή της Άνοιξης στον Δαμαλά

απο Cyclades Open
ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ ΝΑΞΟΣ

Δαμαλάς, ένα μικρό πανέμορφο, περιποιημένο από τους κατοίκους του χωριό, με καλούς και φιλόξενους ανθρώπους. Εκεί ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου πραγματοποίησε τις δράσεις του την τελευταία Κυριακή του Μάρτη με την γιορτή ανταλλαγής σπόρων, αλλά και με τα ‘Χελιδονίσματα” με μεγάλη ανταπόκριση μικρών και μεγάλων!

Η πρώτη δράση, η καθιερωμένη, πια, “Γιορτή ανταλλαγής σπόρων”. Περισσότερα από 800 σακουλάκια με σπόρους, μοιράστηκαν την Κυριακή, όπως αναφέρει ο Σύλλογος στην ανάρτησή του, αφού ακούστηκαν χρήσιμες σχετικές πληροφορίες.

Παλιοί και νεώτεροι καλλιεργητές συναντήθηκαν και συζήτησαν.

Ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου ευχαριστεί την Κοινότητα Δαμαριώνα και τον Σύλλογο Δαμαλιωτών Νάξου για την φιλοξενία και φυσικά τον ακούραστο και αεικίνητο Δάσκαλο Μανώλη Προμπονά.

Ευχαριστεί ακόμα από καρδιάς όλους όσοι καλλιέργησαν, σύλλεξαν, φύλαξαν σπόρους και με αγάπη μας τους πρόσφεραν. Τον Στέφανο Ψαρρά (Ψαροστέφανο), τον Βασίλη Φακουρέλη, τον Κώστα Χουζούρη, τον Γιάννη Σέρβο και τον αξιαγάπητο πατέρα του, τον Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής, τον Νίκο Κορρέ, τον Γιάννη Καρποντίνη και πολλούς ακόμη, που χωρίς την συνδρομή τους σε σπορικά δεν θα ήταν δυνατόν να γίνει η εκδήλωση.

Η δεύτερη δράση της ημέρας ήταν τα “Χελιδονίσματα” σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία. Οι μικροί μας φίλοι, με την καθοδήγηση των εντύπων της Ορνιθολογικής και του Μανώλη Προμπονά έφτιαξαν φωλιές για χελιδόνια από παραδοσιακό πηλό. Ο αγγειοπλάστης Μανώλης Λυμπερτάς, ανέλαβε να τις ψήσει και τον ευχαριστούμε!

Όσοι επισκέφτηκαν σήμερα τον Δαμαλά, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το παραδοσιακό λιοτρίβι, το λαογραφικό μουσείο, το αγγειοπλαστείο και την πλατεία με τα πλυσταριά, όπου υλοποιήθηκαν οι δράσεις μας.

Ευχόμαστε στον Σύλλογο και όλους όσοι συμμετείχαν και του χρόνου να διοργανώσουν την γιορτή της Άνοιξης με την ίδια ζέση και αγάπη!

Πηγή: Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου

Δείτε επίσης