Κρουαζιερόπλοιο σε καραντίνα με φόβο για χολέρα

απο Cyclades Open
ΜΑΥΡΙΚΙΟΣ

Το κρουαζιερόπλοιο Norwegian Dawn της Norwegian Cruise Line τέθηκε σε καραντίνα ανοικτά του Μαυρίκιου μετά από αναφορές για επιδημία στομαχικής ασθένειας εν πλω, όπως αναφέρει το traveldailynews.gr και η Βίκυ Καραντζάβελου.

Σχεδόν 2.200 επιβάτες έχουν εγκλωβιστεί σε κρουαζιερόπλοιο ανοιχτά του νησιού Μαυρίκιου στην Ανατολική Αφρική, καθώς οι τοπικές αρχές απαγόρευσαν να ελλιμενιστεί στο λιμάνι του Πορτ Λούις λόγω υποψίας για χολέρα.

Στη διάρκεια του ταξιδιού του από τη Νότια Αφρική στις 13 Φεβρουαρίου 2024, το κρουαζιερόπλοιο Norwegian Dawn της εταιρείας Norwegian Cruise Line αντιμετώπισε μια μικρή επιδημία στομαχικής ασθένειας μεταξύ των επιβατών. Το πλοίο, το οποίο βρισκόταν σε 12ήμερο δρομολόγιο από το Κέιπ Τάουν προς το Πορτ Λουί, έφτασε στη Μαυρικιανή πρωτεύουσα υπό το βάρος των πρόσθετων ελέγχων που απαίτησαν οι τοπικές αρχές.

Αμέσως μετά την άφιξή του στο Πορτ Λουί, η διοίκηση του πλοίου συναντήθηκε με τις τοπικές αρχές για να επιβεβαιώσει τις προφυλάξεις και τα μέτρα που είχαν ληφθεί για την ευημερία όλων των επιβαινόντων. Ωστόσο, λόγω της ανάγκης για περισσότερες εξετάσεις πριν επιτραπεί η είσοδος στη χώρα, η κυβέρνηση της Μαυρικίου αποφάσισε να καθυστερήσει την αποβίβαση των επιβατών του τρέχοντος κρουαζιερόπλοιου και την επιβίβαση για το επόμενο ταξίδι κατά δύο ημέρες, έως τις  27 Φεβρουαρίου 2024.

Ενώ η αναφορά για την συγκεκριμένη στομαχική ασθένεια έγινε αντιληπτή ως ύποπτη περίπτωση χολέρας από δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο Μαυρικίου για προγραμματισμένο δημοσιογραφικό ταξίδι, η εταιρεία και οι τοπικές αρχές δεν προέβησαν άμεσα σε αποτελεσματικά μέτρα για να περιορίσουν την εξάπλωση της ασθένειας και να διασφαλίσουν την ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος.

«Αυξήσαμε τα μέτρα υγιεινής στο πλοίο για να εξασφαλίσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον για όλους όσοι επιβαίνουν στο πλοίο και θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των επισκεπτών, του πληρώματος και των προορισμών που επισκεπτόμαστε» ανακοινωσε η εταιρεία.

Η κατάσταση στο Norwegian Dawn υπενθυμίζει τη σημασία της προληπτικής ιατρικής και της ταχείας αντίδρασης σε τέτοιες υγειονομικές κρίσεις, ειδικά σε κλειστά περιβάλλοντα όπως τα κρουαζιερόπλοια, όπου οι επιδημίες μπορούν να εξαπλωθούν γρήγορα. Καθώς ο κόσμος της κρουαζιέρας συνεχίζει να αναπτύσσεται, η υγεία και η ασφάλεια των επιβατών παραμένουν υψηλή προτεραιότητα για τις ναυτιλιακές εταιρείες, αναγνωρίζοντας ότι η εμπιστοσύνη των επιβατών είναι το κλειδί για την επιτυχία τους.

Πηγή: traveldailynews.gr

📸Xavier Coiffic/Unsplash

Δείτε επίσης