Λιβύη: Εισαγγελική προκαταρκτική έρευνα για ανθρωποκτονία από πρόθεση ή αμέλεια

απο Cyclades Open

Εντολή για την διερεύνηση των συνθηκών του τροχαίου που κόστισε την ζωή στρατιωτικών και πολιτών που μετείχαν σε ανθρωπιστική αποστολή στην Λιβύη, έδωσε το απόγευμα της Τρίτης (19/09) η Εισαγγελία Πρωτοδικών στην Αστυνομία.

Με παραγγελία προς την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, η Εισαγγελία ζητά να εξεταστεί στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας το τροχαίο, ώστε να εξακριβωθεί αν έχουν τελεστεί τυχόν αξιόποινες πράξεις. Στην εισαγγελική παραγγελία αναφέρονται ενδεικτικά αδικήματα όπως αυτά που αφορούν ανθρωποκτονία κατά συρροή και σωματικές βλάβες κατά συρροή από πρόθεση ή και από αμέλεια.

Στην εκδοχή του τροχαίου δυστυχήματος συγκλίνουν όλα τα στοιχεία, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, για τον τραγικό θάνατο των πέντε μελών της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως τις μεταφέρει η ΕΡΤ, στο τζιπ, το οποίο συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με το λεωφορείο, επέβαινε μια εξαμελής οικογένεια, η οποία μάλιστα συμμετείχε σε φιλανθρωπικές δράσεις στην πόλη Ντέρνα.

Ο κ. Μαρινάκης όμως διέψευσε και τα δημοσιεύματα περί αποστολής κλιμακίου της ΕΥΠ στη Λιβύη προκειμένου να συλλεχθούν επιπλέον πληροφορίες, επισημαίνοντας πάντως ότι η ελληνική κυβέρνηση συνέλεξε τις απαραίτητες πληροφορίες μετά το τραγικό συμβάν.

Ερωτήματα υπάρχουν, αρμόδιοι είναι το ΓΕΕΘΑ και το Υπουργείο Άμυνας, είπε ο κ. Μαρινάκης, προσθέτοντας ότι η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων παρέχουν στην κυβέρνηση συνεχή ενημέρωση.

Το ΓΕΕΘΑ έχει διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση, η οποία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και θα στηριχθεί στις καταθέσεις των επιζώντων της αποστολής.

Πηγή: NEWS247

📸twitter

Δείτε επίσης