Λογοτεχνικό Έτος 2022 Ιάκωβος Καμπανέλλης-«Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού»

Τρίτη 5 Ιουλίου | 21:00 | 1ο Γυμνάσιο Νάξου | Είσοδος ελεύθερη

απο Cyclades Open

Στο πλαίσιο κήρυξης του 2022 ως «Έτους Καμπανέλλη», ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων παρουσιάζει ένα από τα πιο σημαντικά έργα της ελληνικής μεταπολιτευτικής περιόδου, που φέρει την υπογραφή του πατριάρχη του ελληνικού θεάτρου, Ιάκωβου Καμπανέλλη. Πρόκειται για το θεατρικό έργο «Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού», από το Θέατρο Πρόβα, την Τρίτη 5 Ιουλίου 2022, στο 1ο Γυμνάσιο Νάξου.

Το έργο γράφτηκε το 1978 και παρουσιάστηκε από το θέατρο Τέχνης. Με αφορμή τη διαμάχη για την κληρονομιά μιας μεγάλης βιομηχανικής επιχείρησης, καταγράφει, με συγκλονιστικό αλλά και διαχρονικό τρόπο, την απληστία των ανθρώπων και την ακόρεστη δίψα τους για εξουσία και πλούτο.

Τα επτά αδέλφια, κληρονόμοι μιας μεγάλης βιομηχανικής επιχείρησης, κάτω από την τυραννική αθανασία ενός επτάψυχου πατέρα που μολονότι είναι σε μόνιμη αφασία διατηρεί το 51% των μετοχών του, τσακώνονται μεταξύ τους γιατί όλα θέλουν να ηγηθούν και να αναλάβουν τη διεύθυνση της εταιρείας.

Οι ανελέητες ραδιουργίες και οι λυσσαλέοι καυγάδες ανάμεσά τους οδηγούν στην αλληλοεξόντωση τους. Τελικά διαπιστώνουν ότι κυνηγούν και επενδύουν σε ένα μέλλον που δεν το ορίζουν. Μέσα όμως από τις διάφορες κωμικοτραγικές καταστάσεις που ζουν αποφασίζουν να συμφιλιωθούν και να μονοιάσουν και να συνεχίζουν να έχουν ακόμα τον μπαμπά τους.

Η Μαίρη Ραζή και ο Σωτήρης Τσόγκας πρωταγωνιστούν στη διαχρονική, κωμικοτραγική κοινωνική σάτιρα του Ιάκωβου Καμπανέλλη, σε σκηνοθεσία του Παντελή Παπαδόπουλου και πρωτότυπη μουσική του Διονύση Τσακνή.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία-Φωτισμοί: Παντελής Παπαδόπουλος

Εισηγητής Δραματολογίας: Κώστας Γεωργουσόπουλος

Μουσική: Διονύσης Τσακνής

Σκηνογραφία-ενδυματολογία: Λαμπρινή Καρδαρά

Σχεδιασμός φωτισμών: Ρίζος Τσίγαρης

Βοηθός σκηνοθέτη: Τάσος Παπαδόπουλος

Διανομή

ΑΛΙΚΗ: Μαίρη Ραζή

ΚΩΣΤΑΣ: Σωτήρης Τσόγκας

ΤΩΝΗΣ: Κώστας Δαρλάσης

ΜΑΙΡΗ: Κοραλία Τσόγκα

ΜΑΝΟΣ: Αντώνης Ζιώγας

ΘΕΙΑ: Ελευθερία Ρήγου

ΕΙΡΗΝH: Άννα Πορφύρη ΓΙΩΡΓΟΣ: Γιάννης Χαρμπάτση

Δείτε επίσης