Λονδίνο στους 30 βαθμούς Κελσίου- Ράγες τρένου τυλίγονται στις φλόγες λόγω της πρωτοφανούς υψηλής θερμοκρασίας

απο Cyclades Open

Φωτιά έπιασαν οι γραμμές του τρένου σε γέφυρα στο Λονδίνο την Δευτέρα (11 Ιουλίου), με αποτέλεσμα να διακοπούν τα δρομολόγια μεταξύ Βικτόρια και Μπρίξτον. Η φωτιά φαίνεται να προκλήθηκε από σπινθήρα στις ράγες, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν τις τελευταίες μέρες στην πρωτεύουσα της Αγγλίας, όπως αναφέρει το Lad Bible.

Ο Steve White, διευθύνων σύμβουλος της Southeastern Railway ανεβάζοντας φωτογραφία με τις φλεγόμενες ράγες στο διαδίκτυο, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την σιδηροδρομική εταιρεία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου, γράφοντας: «Ευχαριστούμε που ανταποκριθήκατε άμεσα σε μια πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το πρωί επιτρέποντας έτσι  να συνεχιστούν οι υπηρεσίες με ασφάλεια στην Βικτώρια».

Η Network Rail Southeast απαντώντας τόνισε ότι η ζέστη «θα είναι μια σοβαρή πρόκληση για όλους μας αυτή την εβδομάδα».

Η εξήγηση για την πυρκαγιά

Η απάντηση που έδωσε ο οργανισμός σχετικά με την πυρκαγιά είναι πως «οι ξύλινοι σύνδεσμοι ανάμεσα στις ράγες πήραν φωτιά, καθώς είναι πολύ στεγνοί και παρόλο που δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα, είναι πιθανό μια σπίθα να πυροδότησε την πυρκαγιά». Πρόσθεσε μάλιστα πως κατά την επιθεώρηση που είχε γίνει στις γραμμές δεν εντοπίστηκε κάποιο πρόβλημα, αλλά θα εξεταστεί το ενδεχόμενο αντικατάστασής τους μετά από το συμβάν.

Η πρωτοφανής ζέστη που πλήττει το Λονδίνο αυτόν το καιρό έχει δημιουργήσει μια σειρά από προβλήματα καθώς αγγίζει τους 31 βαθμούς Κελσίου. Ως επιπλέον μέτρα ασφαλείας ο οργανισμός προτείνει τις πιο χαμηλές ταχύτητες των τρένων, καθώς λόγω της ανόδου της θερμοκρασίας  οι γραμμές θα μπορούσε να λυγίσουν  σε συνδυασμό με την πίεση που τους εξασκείται από τους συρμούς.

 «Όταν η θερμοκρασία φτάσει τους 30 βαθμούς, η θερμοκρασία στην σιδηροτροχιά μπορεί στην πραγματικότητα να είναι έως και 20 βαθμούς υψηλότερη… Τέτοιες υψηλές θερμοκρασίες σε ορισμένες περιπτώσεις είναι μεγαλύτερες από αυτές για τις οποίες έχουν σχεδιαστεί οι σιδηροτροχιές από χάλυβα, οι οποίες διαστέλλονται, γεγονός που μπορεί να τις κάνει να λυγίσουν».

Η Network Rail αναφέρει στο twitter ότι ο ζεστός καιρός μπορεί επίσης να προκαλέσει πτώση των εναέριων καλωδίων που τροφοδοτούν τα ηλεκτρικά τρένα, προκαλώντας έτσι περαιτέρω καθυστερήσεις στα προγραμματισμένα δρομολόγια.

Οι μετεωρολόγοι πάντως αναφέρουν πως η ζέστη που επικρατεί θα μπορούσε να σπάσει το ρεκόρ θερμοκρασίας  για την πιο ζεστή ημέρα του 2022, που μέχρι στιγμής έχει καταγραφεί στο Χίθροου τον Ιούνιο, όπου η θερμοκρασία έφτασε τους 32.7 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή/Φωτογραφίες: Lad Bible/Emily Brown

Μετάφραση: Cyclades Open

Δείτε επίσης