Μύκονος: Αποκριάτικες εκδηλώσεις για το διήμερο 25 & 26 Φεβρουαρίου

απο Cyclades Open

Ο Δήμος Μυκόνου σας προσκαλεί να συμμετέχετε στις Αποκριάτικες εκδηλώσεις που προγραμματίζει για το τελευταίο διήμερο της Αποκριάς.

Αναγνωρίζοντας την σημασία της διατήρησης των εθίμων μας και επιθυμώντας την αναβίωσή τους και την συνέχισή τους μέσα από τις επόμενες γενιές, ο Δήμος Μυκόνου διοργανώνει το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς 25 και 26 Φεβρουαρίου τις ακόλουθες εκδηλώσεις:

Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου αναβιώνουμε το πατροπαράδοτο έθιμο για το ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ στις 11:00 το πρωί στον γιαλό. Ομάδες μικρών και μεγάλων θα πλέξουν με παραδοσιακούς και μοντέρνους ήχους το Γαϊτανάκι και θα μάθουν για την σημασία του εθίμου. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν και οι παραδοσιακές Χορευτικές Ομάδες του νησιού μας οι οποίες θα χορέψουν παραδοσιακά και σκωπτικά τραγούδια προβάλλοντας το πνεύμα των ημερών.

Αμέσως μετά, στις 12:00μ.μ., θα ξεκινήσει το ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ ΤΟΥ ΜΕΡΜΕΛΕΧΑ (σημείο συνάντησης των ομάδων στον Άγιο Νικόλα της Καδένας).

Εκτός από τον ψυχαγωγικό και διασκεδαστικό χαρακτήρα του παιχνιδιού, το περιεχόμενο των γρίφων περιέχει και ιστορικό χαρακτήρα μέσω του οποίου οι συμμετέχοντες, μικροί και μεγάλοι, θα γνωρίσουν σημαντικές πληροφορίες για την ζωή και τη δράση του ξακουστού πειρατή της Μυκόνου.

Ένα υπέροχο σκηνικό θα πλαισιώνει το παιχνίδι και τα σημεία σταθμών του παιχνιδιού. Θα υπάρχει facepainting για τις ομάδες και θα λάβουν μέρος και θα δοθούν δωροεπιταγές με χρηματικό έπαθλο στις τρεις πρώτες. Παράλληλα θα υπάρχουν μοναδικά παιχνίδια για όλα τα παιδιά και πολλές εκπλήξεις. 

Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου η μεγάλη ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ επιστρέφει στο γιαλό. Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 15:30 από το παλιό λιμάνι (κολοκύθα) και θα ολοκληρωθεί στον Άγιο Νικόλα της Καδένας. Πολλή μουσική, Διασκεδαστικοί ανιματέρ, και ο φετινός Καρνάβαλος, θα δώσουν χρώμα και ζωή στην χειμωνιάτικη Μύκονο και θα κλείσουν με τον καλύτερο τρόπο την περίοδο της Αποκριάς. Αναμνηστικές Κονκάρδες θα λάβουν όλες οι ομάδες στην έναρξη και έπαινοι συμμετοχής κατά την παρουσίαση τους.

Την παρέλαση θα συνοδεύουν διασκεδαστικοί ανιματέρ οι οποίοι και θα ψυχαγωγήσουν μικρούς και μεγάλους μέχρι το τέλος της γιορτής.

Το φαντασμαγορικό κάψιμο του καρνάβαλου θα ολοκληρώσει την μεγάλη γιορτή.

Βάλτε την καλύτερή σας διάθεση, μασκαρευτείτε και ελάτε όλοι μαζί να διασκεδάσουμε και να απολαύσουμε μετά από τρία χρόνια covid και πάλι την ομορφιά της συμμετοχής και της παρέας.

Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες για το ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ, το ΚΥΝΗΓΙ ΘΗΣΑΥΡΟΥ και το ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ στο γραφείο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Μυκόνου τηλ. 22893-60140 κα Μαρία Νάττινγκ. Επίσης συμμετοχές γίνονται δεκτές καθημερινά και μέσω e-mail στο culture@mykonos.gr με την αναγραφή των δράσεων που θα συμμετάσχετε, του φορέα ή το όνομα του αρχηγού της ομάδας (αν πρόκειται για ιδιώτες), το θέμα της ομάδας, τον αριθμό των μελών της και στοιχεία επικοινωνίας με τον αρχηγό του γκρουπ.

Δείτε επίσης