Μύκονος: Κατεδάφιση και πρόστιμο 33 εκατ. ευρώ σε beach bar για αυθαίρετες κατασκευές

Γιάννης Σουλιώτης

απο Cyclades Open

Τα 22,5 εκατ. ευρώ αφορούν το πρόστιμο για την ανέγερση των αυθαίρετων κατασκευών και επιπλέον 11 εκατ. ευρώ αφορούν σε πρόστιμο διατήρησης της αυθαίρετης κατασκευής. Για κάθε χρόνο που θα περνάει δηλαδή και η ιδιοκτησία δεν θα προχωρά στην κατεδάφιση των κτισμάτων που έχουν χαρακτηριστεί ως αυθαίρετα θα καλείται να πληρώσει 11 εκατ. ευρώ πρόστιμο αρχής γενομένης από φέτος. Ο ιδιοκτήτης έχει δικαίωμα προσφυγής εντός δέκα ημερών. Μετά την οριστικοποίησή του ο νόμος δίνει δυνατότητα αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης, εάν ο ιδιοκτήτης δεν προχωρήσει σε κατεδάφιση των παράνομων/αυθαίρετων κατασκευών.

Σημειώνεται ότι εκτός από το πρόστιμο που επεβλήθη στο συγκεκριμένο μαγαζί, θυροκολλήθηκε χθες πρωτόκολλο κατεδάφισης για αυθαίρετες κατασκευές σε beach bar και στην Ψαρού στη Μύκονο.

Το πρωτόκολλο εκδόθηκε σε συνέχεια ελέγχων και αυτοψιών που πραγματοποίησαν οι επιθεωρητές περιβάλλοντος του υπουργείου Περιβάλλοντος στο διάστημα από 4 έως 11 Απριλίου. Ο ιδιοκτήτης και σε αυτή την περίπτωση έχει δικαίωμα προσφυγής εντός δέκα ημερών κατά της απόφασης κατεδάφισης.

Κατά πληροφορίες οι επιφάνειες που κατά τους επιθεωρητές πρέπει να κατεδαφιστούν ξεπερνούν τα 500 τετραγωνικά.

Ταυτόχρονα, επεβλήθη χθες πρόστιμο ύψους πολλών εκατομμυρίων, κατά πληροφορίες άνω των 14 εκατ. ευρώ, για πολεοδομικές παραβάσεις που διαπιστώθηκαν σε beach bar στον Πάνορμο.

Πηγή: kathimerini.gr/Γιάννης Σουλιώτης

Δείτε επίσης