Ν. ΑΙΓΑΙΟ: Πρόσθετη παρέμβαση ΠΟΕΣΕ σε αγωγές των επαγγελματιών εστίασης κατά Δημοσίου για τα lockdown

απο Cyclades Open
ΠΟΕΣΕ: Εκδήλωση με θέμα "Η εστίαση στη νέα εποχή" στο πλαίσιο της HORECA 2024

Πρόσθετη παρέμβαση στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών υπέρ αγωγών επαγγελματιών της εστίασης άσκησε η ΠΟΕΣΕ, δια του πληρεξουσίου δικηγόρου της κ. Σωτήρη Παπαμιχαήλ, για αποζημίωσή τους από το Ελληνικό Δημόσιο λόγω της διακοπής–αναστολής λειτουργίας τους κατά την περίοδο των lockdown. Η δίκη αναβλήθηκε χθες κατόπιν αιτήματος του Δημοσίου για την 10η Μαΐου 2023.

Η δικαστική οδός αποτελεί μία από τις πολλές δράσεις και παρεμβάσεις της ΠΟΕΣΕ κατά τη διάρκεια της πανδημίας με κορυφαία την κινητοποίηση της 10ης Φεβρουαρίου 2021 «ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ», οι οποίες απέδωσαν.

Οι επαγγελματίες της εστίασης αν και συνέβαλαν στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, κλείνοντας τις επιχειρήσεις για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, ανέμεναν από την κυβέρνηση μεγαλύτερη υποστήριξη, ώστε να αντιμετωπίσουν τα τεράστια χρέη που προκλήθηκαν στους ίδιους και τις οικογένειές τους και τα οποία φτωχοποίησαν μεγάλο τμήμα του κλάδου.

Δεν επαιτούμε λοιπόν, αλλά απαιτούμε επαγγελματική αξιοπρέπεια με:

§ Άμεση μετατροπή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε επιδότηση για επιστρεπτέες έως 40.000 ευρώ, όπως άλλωστε είναι και η οδηγία της Ευρώπης.

§ Διαγραφή όλων των κορωνοχρεών για το 2020 και το 2021.

§ Ασφάλιση για όλους και επανένταξη όλων σε 120 δόσεις για όλα τα χρέη ανεξαιρέτως, πριν και μετά την πανδημία.

§ Κάλυψη του 70% του ενεργειακού κόστους.

§ Νομοθετική ρύθμιση “παγώματος” των ενοικίων και απαγόρευση εξώσεων μέχρι το τέλος του 2024, με θέσπιση τουλάχιστον εξαετών επαγγελματικών μισθωτηρίων.

§ Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

§ Μείωση του ΦΠΑ στο 6% μέχρι το τέλος του 2024.

§ Νομοθετική προστασία της πρώτης κατοικίας.

Για την ΠΟΕΣΕ

Γιάννης Βαγ. Παπαδόπουλος

Περιφερειάρχης ΠΟΕΣΕ Ν. Αιγαίου & Κρήτης

Δείτε επίσης