Νάξος: Αδειάζουν οι κάδοι του Ορκού από τα ογκώδη απορρίμματα

Ειρήνη Προμπονά

απο Cyclades Open

Στις 12 Μαϊου το Cyclades Open δημοσίευσε ένα ρεπορτάζ με τίτλο “Νάξος: Καρτ ποστάλ απ’ τον Ορκό-Τα σκουπίδια (μέρος 1ο)”.

Η τρικοσμική εικόνα με ένα σωρό από ογκώδη απορρίμματα γύρω από τους ξέχειλους κάδους, μπροστά ακριβώς στην είσοδο τουριστικού καταλύματος ήταν πραγματική…καρτ ποστάλ.

Σήμερα 14 Μαϊου περνώντας ξανά απ’ το σημείο μια ευχάριστη έκπληξη με περίμενε. Ένας εκσκαφέας άδειαζε την περιοχή γεμίζοντας έναν μεγάλο κάδο για μπάζα με όλα αυτά τα αδιανόητα ογκώδη υλικά που η θέση τους δεν είναι στους κάδους των οικιακών απορριμμάτων η οποία απαγορεύεται.

Στην Μικρή Βίγλα και στην Αγία Παρασκευή προς το Καστράκι, αν και τα σκουπίδια μαζεύτηκαν την Μ. Πέμπτη από το δήμο, η κατάσταση είναι πάλι η ίδια.

Αγία Παρασκευή, Κυριακή 12/05. “Εσείς θα παίρνετε, εμείς θα βάζουμε” [φωτ. Cyclades Open]

Δημοσιεύουμε ξανά τον Κανονισμό Καθαριότητας του δήμου, για όσους τυχόν τον αγνοούν, ελπίζοντας πως θα επικαιροποιηθεί σύντομα και πως όλα αυτά τα ρεπορτάζ, αλλά και η κινητοποίηση αρκετών κατοίκων, σχετικά με τα απορρίμματα, τα ογκώδη υλικά και μπάζα να γίνουν η αρχή, ώστε ν’ αλλάξει αυτή η θλιβερή κατάσταση που επικρατεί στο νησί και δεν πρέπει να μας κάνει καθόλου υπερήφανους. Και ν’ αλλάξει για ολόκληρο το νησί.

Η Νάξος είναι μια. Οι ομορφιές της πολλές και ποικίλες.

Ολόκληρος ο Κανονισμός Καθαριότητας του δήμου ΕΔΩ όπως ισχύει από το 2011

Διαβάστε σχετικά:

Φωτογραφίες: Cyclades Open

Δείτε επίσης