Νάξος: Ψήφισμα στήριξης του Θεατρικού Ομίλου “ΔΙΟΝΥΣΟΣ” στο Κίνημα “Σώστε τις Παραλίες της Νάξου” – Save the Beaches of Naxos NOW

απο Cyclades Open
Νάξος: Εκλογές για τον Θεατρικό Όμιλο "Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ" αύριο Κυριακή 04/02

ΨΗΦΙΣΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

του Θεατρικού Ομίλου Νάξου “Διόνυσος”

προς το

Κίνημα Σώστε τις Παραλίες της Νάξου – Save the Beaches of Naxos NOW

Nάξος, 30 Αυγούστου 2023

Αυτή τη χρονιά παρακολουθούμε με αποτροπιασμό την πρωτοφανή υποβάθμιση του περιβάλλοντος της Νάξου και με αγωνία τη δυναμική πρωτοβουλία των συμπολιτών μας να αποτρέψουν αυτήν την περιβαλλοντική καταστροφή στις παραλίες του νησιού μας, όπως και να απαιτήσουν το σεβασμό των συνταγματικών τους δικαιωμάτων σε ελεύθερη πρόσβαση σε παραλία και τον αιγιαλό.

Η Νάξος είναι η φύση της, η θάλασσα και οι παραλίες, πηγή έμπνευσης αλλά και ζωτικός χώρος των ανθρώπων της. Σε αυτόν τον χώρο μαθαίνουμε να συνυπάρχουμε με άλλα πλάσματα και να σεβόμαστε τους συμπολίτες μας, απαραίτητη προϋπόθεση για να δημιουργήσουμε και καλλιτεχνικά. H εμπορευματοποίηση της παραλίας και των δημοσίων χώρων μας βρίσκει αντίθετους.

Το λέμε και με τα λόγια του συμπατριώτη μας Ιάκωβου Καμπανέλλη

“Λεφτά-λεφτά, λεφτά-λεφτά

στα φανερά και στα κλεφτά

όλοι σκλαβάκια του παρά

πάει κι η ζωή, πάει κι η χαρά”

To Kίνημα Σώστε τις Παραλίες της Νάξου ανέδειξε επίσης το θέμα και του Θεατρικού Μουσείου “Ιάκωβος Καμπανέλλης” που βρίσκεται στην παραλία της Γρόττας. Απαιτούμε την ακύρωση της δημοπρασίας και την ανάκληση της άδειας από το Δήμο για τα ήδη ανεπτυγμένα τραπεζοκαθίσματα σε αυτή τη θέση. Σε περίπτωση παράνομης ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων απαιτούμε την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων Αρχών.

Πολλά μέλη του Διόνυσου υποστηρίζουν ενεργά το Κίνημα Σώστε τις Παραλίες της Νάξου και συμμετέχουν στις ως τώρα δράσεις του.

Καλούμε με την παρούσα ανακοίνωση με αποφασιστικότητα όλα τα μέλη μας και όλους τους ανθρώπους που αγαπάνε το νησί μας να υποστηρίξουν το κίνημα πολιτών και την επόμενη δράση του που περιλαμβάνει μουσικοθεατρικό δρώμενο την Κυριακή, 03/09/2023 στα πλαίσια της Ημέρας Πανελλαδικής Δράσης για Ελεύθερες Παραλίες το απόγευμα στη Χώρα της Νάξου.

Κανείς δεν περισσεύει!

Για το ΔΣ