Νάξος: Το ημερολόγιο της Ελπίδας [φωτογραφίες/βίντεο]

Ειρήνη Προμπονά

απο Cyclades Open

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και η Ελπίδα εξακολουθεί να ντύνει τις Κυκλάδες στα λευκά. Νοτιοδυτικά στην περιοχή Πολύχνι της Νάξου (όπως ονομάζεται η ευρύτερη περιοχή) ξυπνήσαμε με χιόνι και το χώμα παγωμένο…το ίδιο παγωμένος ήταν και ο δρόμος, καθώς το χιόνι απ’ το προηγούμενο βράδυ είχε κρυσταλλώσει.

Όλα έδειχναν πως η Ελπίδα θα επιστρέψει με καινούργια κατάλευκη φορεσιά. Η Πάρος απέναντι υψώνονταν κατάλευκη και λαμπερή στον ορίζοντα. Τα ορεινά χωριά της Νάξου στα λευκά κι αυτά.

H χιονοσκέπαστη Πάρος

Η Ελπίδα συνεπής στο ραντεβού της εμφανίστηκε στην Πάρο και την τύλιξε στο σύννεφο. Ήταν θέμα χρόνου ο χορός του χιονιού να φτάσει και σε μας. Και ήρθε αθόρυβα γύρω στις 10:30 το πρωί, στρώνοντας λευκό χαλί πάνω στο πράσινο του κάμπου στολίζοντας την Πλατιά Ράχη, τ’ Αυλιά, μέχρι και την άμμο της θάλασσας με το θερμόμετρο να δείχνει 1 βαθμό Κελσίου.

Πλατιά Ράχη

Ο λαμπερός ήλιος που ακολούθησε μου έδωσε την ευκαιρία για μια βόλτα μέχρι τη Μικρή Βίγλα. Ήμουν σίγουρη πως δεν θα προλάβω ν’ απαθανατίσω το χιόνι πάνω στην αμμουδιά, αποζημιώθηκα όμως απ’ το υπέροχο τοπίο μιας παραλίας που αποτελεί κόσμημα του νησιού κι αν δεν την προσέξουμε,  δείχνοντας τον σεβασμό που αρμόζει, σε λίγο καιρό θα την θυμόμαστε μόνο απ’ τις φωτογραφίες, όπως και ολόκληρη την παραλιακή πλευρά νοτιοδυτικά του νησιού.

Κι επειδή μια φωτογραφία είναι, όπως λένε, χίλιες λέξεις ο λόγος σ’ αυτές.

.

.

.

.

.

.

.


Δείτε επίσης