Νέα ξενοδοχεία σε Φολέγανδρο, Μύκονο και Σαντορίνη

απο Cyclades Open

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενέκρινε το επενδυτικό σχέδιο της επιχείρησης CYCLADES ESTATE, που αναφέρεται στην ίδρυση ξενοδοχείου κατηγορίας 5 αστέρων, δυναμικότητας 30 δωματίων των 60 κλινών στη θέση Χρυσοπηγή Άνω Μεριάς στη Φολέγανδρο, συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 3.166.979,00 ευρώ και συνολικού ενισχυόμενου κόστους ίσου με 3.166.979,00 ευρώ.

Από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Θήρας εγκρίθηκε η αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας που αφορά στη δημιουργία 5άστερου βιοκλιματικού ξενοδοχείου, με υπόγειο, χώρους εστίασης και πισίνες, λόγω αλλαγής επιβλεπόντων μηχανικών, στην περιοχή Κατάλυμα Πετούσης της Φολεγάνδρου από τη «FOL RESORT».

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενέκρινε το επενδυτικό σχέδιο της επιχείρησης Χ. Κ. ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. που αναφέρεται στην ίδρυση ξενοδοχείου κατηγορίας 5 αστέρων, δυναμικότητας 19 δωματίων των 55 κλινών, στη θέση Καλό Λιβάδι της Μυκόνου, συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 5.000.000 ευρώ και συνολικού ενισχυόμενου κόστους ίσου με 5.000.000 ευρώ.

Από το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων πιστοποιείται ότι ισχύει η υλοποίηση του 50% του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου του επενδυτικού σχεδίου της «ΟΡΤΥΓΙΑ Ι.Κ.Ε.», που αναφέρεται στη δημιουργία 5άστερου ξενοδοχείου δυναμικότητας 45 δωματίων και 98 κλινών στην Αγ. Άννα της Μυκόνου.

Από το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων εγκρίθηκε η υπαγωγή στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 του Ν. 4399/2016 (Α΄ κύκλος), του επενδυτικού σχεδίου της υπό σύσταση «PISTACHIO VINES SA» που αναφέρεται στη δημιουργία 4άστερου ξενοδοχείου δυναμικότητας 25 δωματίων – 50 κλινών, στη θέση Σκληρά Καρτεράδου της Σαντορίνης.

📸 Jacob Galuten/Unsplash

Δείτε επίσης