Και ο Κασιδιάρης ζητάει να αποφυλακιστεί, όπως ο Μιχαλολιάκος

απο Cyclades Open

Την αποφυλάκισή του με όρους ζητεί και ο Ηλίας Κασιδιάρης, καταδικασμένος ως εκ των επικεφαλής (διευθυντών) εγκληματικής οργάνωσης στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, λίγα 24ωρα μετά την αποφυλάκιση με όρους του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, που προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων.

Και όλα αυτά ενώ σήμερα Τετάρτη αναμένεται να ληφθεί επισήμως απόφαση απο την Εισαγγελία Εφετών Λαμίας, αν θα ασκηθεί έφεση κατά της αποφυλάκισης του Νικ. Μιχαλολιάκου.

Ο καταδικασμένος σε 13 χρόνια κάθειρξης Ηλίας Κασιδιάρης υπέβαλε νέο αίτημα – είχε καταθέσει και στο παρελθόν αιτήματα που απορρίφθηκαν – αποφυλάκισης στα τέλη Απριλίου στις Αρχές των φυλακών Δομοκού όπου κρατείται.

Υπενθυμίζεται πως ο Ηλίας Κασιδιάρης, ελέγχεται ποινικά για το θέμα των Σπαρτιατών καθώς φέρεται ότι βρίσκεται πίσω από το κόμμα οι βουλευτές του οποίου (νυν και πρώην) ελέγχονται επίσης από τη δικαιοσύνη για παραπλάνηση του εκλογικού κοινού. Οι βουλευτές των Σπαρτιατών, ακόμη και αυτοί που έχουν ανεξαρτητοποιηθεί, όπως και ο Ηλίας Κασιδιάρης και ένας δικηγόρος, που φέρεται ότι λειτουργούσε ως σύνδεσμος, θα δικαστούν στις 19 Ιουνίου, ενώπιον Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων, με την κατηγορία για προσπάθεια εξαπάτησης των ψηφοφόρων στις εκλογές του περασμένου Ιουνίου.

Η αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Με όρους αποφυλακίστηκε προ ημερών ο Νίκος Μιχαλολιάκος αφού έγινε δεκτή η αίτηση του για υφ’ όρων απόλυση. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας έδειξε την έξοδο από τη φυλακή στον καταδικασμένο αρχηγό της Χρυσής Αυγής επιβάλλοντας τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από την Αττική, της παραμονής σε συγκεκριμένο μέρος και της μη συνάντησης με συγκατηγορούμενους του και άλλους.

Σημειώνεται, ότι η εισήγηση του εισαγγελέα υπήρξε αρνητική, καθώς αν και πληροί της τυπικές προϋποθέσεις, δεν πληροί τις ουσιαστικές, όπως ανέφερε στην πρότασή του, καθώς δεν υπάρχει ένδειξη μεταμέλειας και ηθικής βελτίωσης του αιτούντος.

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας ενώ τάχθηκε υπέρ της άποψης, ότι τυπικά ο Νίκος Μιχαλολιάκος διέθετε τις προϋποθέσεις του νόμου για να αποφυλακιστεί, εντούτοις υπήρξε απόλυτος και αρνητικός για την αποφυλάκιση του, καθώς, όπως σημειώνεται στην πρόταση του εισαγγελικού λειτουργού, “υπάρχουν ουσιαστικές προϋποθέσεις για τις οποίες ο άλλοτε αρχηγός του ναζιστικού μορφώματος δεν πρέπει να αποφυλακιστεί”.

Θα υπάρξει έφεση;

Παράλληλα σήμερα ( 08/05) αναμένεται να ληφθεί τυπικά η απόφαση για την άσκηση έφεσης από τον Εισαγγελέα Εφετών Λαμίας για την αποφυλάκιση του Ν. Μιχαλολιάκου όπως αναφέρει το capital.gr. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Εισαγγελέας μελετά τις τελευταίες ημέρες την άσκηση έφεσης και φέρεται εναρμονισμένος πλήρως με την πρόταση του συναδέλφου του προς το Δικαστικό Συμβούλιο, με την οποία ζητούσε να μην γίνει δεκτή η αίτηση του καταδικασμένου αρχηγού της Χρυσής Αυγής.

Αντιδράσεις

ανακοίνωσή τους, οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Θανάσης Καμπαγιάννης, Κώστας Παπαδάκης, Κώστας Σκαρμέας, χαρακτηρίζουν «τεράστια πρόκληση» την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου και σημειώνουν πως η «συμπλήρωση των χρονικών ορίων για την υφ’ όρον απόλυση οποιουδήποτε κρατουμένου δίνει τη δυνατότητα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν δημιουργεί υποχρέωση στο δικαστήριο να την πραγματοποιήσει». 

Ο Σύλλογος Πολιτισμού «Παύλος Killah P Φύσσας» με ανακοίνωσή του αναφέρει πως “η αποφυλάκιση του αρχιεγκληματία Μιχαλολιάκου είναι σκανδαλώδης και εξοργιστική. Ο Μιχαλολιάκος, που δημιούργησε και ηγήθηκε της Χ.Α. ως απόλυτος αρχηγός και ανέλαβε δημόσια την ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου από το τάγμα εφόδου της εγκληματικής οργάνωσης, αποφυλακίστηκε λαμβάνοντας ευεργετική μεταχείριση από τις δικαστικές αρχές”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η αποφυλάκιση του αρχιεγκληματία Μιχαλολιάκου είναι σκανδαλώδης και εξοργιστική. Ο Μιχαλολιάκος, που δημιούργησε και ηγήθηκε της Χ.Α. ως απόλυτος αρχηγός και ανέλαβε δημόσια την ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου από το τάγμα εφόδου της εγκληματικής οργάνωσης, αποφυλακίστηκε λαμβάνοντας ευεργετική μεταχείριση από τις δικαστικές αρχές.

Φυσικά δεν πέφτουμε από τα σύννεφα. Οι φασίστες ήταν, είναι και θα είναι το πιο πιστό σκυλί του συστήματος και γι’ αυτό ανταμείβονται. Με χρηματοδότηση, με κάλυψη, με μετριασμένες διώξεις όπου δε γίνεται διαφορετικά, με μέτριες ποινές, με προνομιακή μεταχείριση εντός φυλακής, με πρόωρες αποφυλακίσεις.

Η Χ.Α. όλα αυτά τα χρόνια παραπαίει, πλην όμως αποτελεί ενεργή (εγκληματική) οργάνωση μέσα κι έξω από τη φυλακή. Λειτουργεί γραφεία, κάνει δράσεις και προσπαθεί να αναδιοργανωθεί υπόγεια, με την ανοχή των κρατικών μηχανισμών, όπως έπραξε και στο παρελθόν.

Η καταδίκη τους ως εγκληματική οργάνωση το 2020 ήταν μια πρωτοφανής για την ελληνική ιστορία νίκη του αντιφασιστικού κινήματος και ευρύτερα όλης της δημοκρατικής κοινωνίας. Και ήταν νίκη όχι γιατί πάταξε οριστικά την Χ.Α. και τον φασισμό, αλλά επειδή επετεύχθη κόντρα στους βαθύτατους δεσμούς που έχουν οι φασίστες με κομμάτια του κράτους από αρχής της ύπαρξής τους.

Γι’ αυτό η νίκη αυτή συνιστά παρακαταθήκη και απόδειξη ότι το αντιφασιστικό κίνημα όταν είναι ενωμένο, επειδή εκφράζει την πλειονότητα της κοινωνίας ενάντια στους παρακρατικούς σχεδιασμούς, δεν μπορεί παρά να δικαιωθεί.

Η Χ.Α. είναι η πραγματική και η μεγαλύτερη εγκληματική νεοναζιστική οργάνωση της χώρας και όποιος από θέση εξουσίας ρίχνει νερό στο μύλο της, είναι συνένοχος στα επόμενα εγκλήματα που θα διαπράξει, με αυτό ή με άλλο όνομα.

Το σίγουρο είναι ότι θα μας βρουν μπροστά τους. Στις δικαστικές αίθουσες, στις πλατείες, στους χώρους εργασίας, στον δημόσιο χώρο. Δε θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω, θα τους τσακίσουμε όπως ο Παύλος.

Καλούμε όλη την αντιφασιστική και ευρύτερα τη δημοκρατική κοινωνία να αντισταθούμε στους φασίστες και όσους θέλουν να τους επαναφέρουν στο προσκήνιο!

Ο Παύλος ζεί! Τσακίστε τους ναζί!

Η υπόθεση του Παύλου, υπόθεση όλων μας!

Σύλλογος Πολιτισμού “Παύλος Killah P Φύσσας”

3/5/2024

Πληροφορίες capital.gr

📸eurokinissi

Δείτε επίσης