Οι εκλογές τελείωσαν, ζήτω οι εκλογές! Την Κυριακή η ορκωμοσία της νέας Βουλής – Από Δευτέρα η προεκλογική περίοδος

απο Cyclades Open

Την Κυριακή 28 Μαΐου αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η ορκωμοσία της νέας Βουλής που προέκυψε από την κάλπη της 21ης Μαΐου.

Η Βουλή αναμένεται να εκλέξει το Προεδρείο τη Δευτέρα 29 Μαΐου και την ίδια μέρα να ακολουθήσει η διάλυσή της, γεγονός που θα σημάνει και την έναρξη της νέας προεκλογικής περιόδου, με τα κόμματα να πηγαίνουν ξανά στον Άρειο Πάγο.

Παράλληλα, από τις 23 μέχρι τις 28 Μαΐου, δηλαδή την εβδομάδα που διανύουμε, θα πρέπει να οριστεί από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας η υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Ο ορισμός της κυβέρνησης πρέπει να έχει γίνει μέχρι τη Δευτέρα γιατί θα πρέπει να υπογράψει τη διάλυση της Βουλής και ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, αυτός θα είναι ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννης Σαρμάς.

Οι περισσότεροι από τους βουλευτές που εκλέγονται πιθανότατα θα βρεθούν και στην επόμενη Βουλή που θα προκύψει μετά τις επόμενες εκλογές δεδομένου ότι αυτές θα διεξαχθούν με λίστα και χωρίς σταυροδοσία και συνηθίζεται οι πολιτικοί αρχηγοί να ακολουθούν την κατάταξη που προέκυψε από το προηγούμενο κλείσιμο της κάλπης.

Βέβαια θα υπάρξουν και αλλαγές, δεδομένου ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής που δίνει «μπόνους» έως και 40 εδρών στο πρώτο κόμμα.

Mε πληροφορίες NEWS247

Δείτε επίσης