Οι ηλιακές καταιγίδες μπορούν να παραλύσουν το διαδίκτυο για εβδομάδες ολόκληρες

απο Cyclades Open

Οι επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει ότι οι επερχόμενες ηλιακές καταιγίδες θα μπορούσαν να είναι τόσο ισχυρές, που το διαδίκτυο σε όλο τον κόσμο θα μπορούσε να αντιμετωπίσει προβλήματα για ολόκληρες εβδομάδες.

Κάθε 11 χρόνια ο Ήλιος περνάει μια φάση γνωστή ως ηλιακό μέγιστο, όπου οι επιφάνειές του αρχίζουν να εμφανίζουν σκοτεινές κηλίδες. Αυτές οι σκοτεινές κηλίδες εκτοξεύουν βίαια ενέργεια προς τον πλανήτη και προκαλούνται από μια αλλαγή στο μαγνητικό πεδίο του Ήλιου.

Η NASA έχει προβλέψει ότι το επόμενο ηλιακό μέγιστο θα ξεκινήσει στα τέλη του 2025, ωστόσο, μια νέα μελέτη με επικεφαλής τον Dr. Dibyendu Nandi, φυσικό από την Ινδία, προβλέπει πως ένα τέτοιο ηλιακό φαινόμενο θα συμβεί στις αρχές του 2024.

Δεν είναι δυνατόν να προβλέψουμε την ένταση και τις συνέπειες των ηλιακών καταιγίδων τόσο νωρίς, αλλά θα είμαστε σε θέση να γνωρίσουμε περισσότερα καθώς πλησιάζει το νέο έτος, δήλωσε μιλώντας στη Mail Online.

Οι πιο έντονες καταιγίδες μπορούν να οδηγήσουν σε καταστροφική αποσύνθεση δορυφόρων σε χαμηλή γήινη τροχιά και να διαταράξουν δορυφορικές υπηρεσίες, όπως οι επικοινωνίες και τα δίκτυα πλοήγησης.

Πηγή: techmaniacs.gr

Δείτε επίσης