Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκρός 32χρονος Γάλλος δημοσιογράφος

Αναφορές ότι σκοτώθηκε σε ρωσικούς βομβαρδισμούς

απο Cyclades Open

Ένας Γάλλος δημοσιογράφος σκοτώθηκε όταν ρωσικοί βομβαρδισμοί έπληξαν όχημα που επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για την απομάκρυνση αμάχων από την εμπόλεμη ζώνη κοντά στην πόλη Σεβεροντονέτσκ, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών σε ανάρτηση στο Twitter.

Λίγο νωρίτερα, ο κυβερνήτης της επαρχίας Λουγκάνσκ, Σέρχι Γκαϊντάι δήλωσε πως προσπάθειες απομάκρυνσης αμάχων στην περιοχή Λουγκάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας διακόπηκαν, αφότου ένα τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού επλήγη από θραύσματα ρωσικής οβίδας, σκοτώνοντας έναν Γάλλο δημοσιογράφο.

Όπως έγραψε ο ίδιος στο Telegram, τα θραύσματα διαπέρασαν τη θωράκιση του οχήματος, σκοτώνοντας τον διαπιστευμένο Γάλλο δημοσιογράφο, Φρεντερίκ Λεκλέρκ – Ιμόφ, που ταξίδευε μέσα σε αυτό.

Σημειώνεται πως δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο από τις ρωσικές Αρχές, οι οποίες από την αρχή της ρωσικής εισβολής αρνούνται ότι στοχεύουν αμάχους στην Ουκρανία.

Συλλυπητήρια Μακρόν

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε σήμερα την οδύνη του για τον θάνατο του 32χρονου Γάλλου δημοσιογράφου, Φρεντερίκ Λεκλέρκ – Ιμόφ, στην Ουκρανία.

«Μοιράζομαι τον πόνο της οικογένειας και των συναδέλφων του στους οποίους απευθύνω τα συλλυπητήριά μου» αναφέρει σε ηλεκτρονικό μήνυμά του ο πρόεδρος της Γαλλίας τονίζοντας τη στήριξή του στους δημοσιογράφους «που έχουν αναλάβει τη δύσκολη αποστολή της πληροφόρησης από τα πεδία των μαχών».

Την είδηση επιβεβαίωσε προ ολίγου και ο τηλεοπτικός σταθμός BFM στον οποίο εργαζόταν ο Φρεντερίκ Λεκλέρκ – Ιμοφ.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δείτε επίσης