Σαν Φρανσίσκο: Τι συμβαίνει όταν αστυνομικοί πάνε να σταματήσουν αυτο-οδηγούμενο όχημα (βίντεο)

Στέφανος Νικήτας

απο Cyclades Open

Η εταιρία Cruise της General Motors στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια προσφέρει μια ιδιαίτερη υπηρεσία στην εν λόγω πόλη, οπού οι κάτοικοι μπορούν να παραγγείλουν ταξί με αυτοκίνητο αυτόνομης οδήγησης, το οποίο πάει τους πελάτες στον προορισμό τους χωρίς να υπάρχει κανένας στη θέση του οδηγού.

Το εγχείρημα λειτουργούσε χωρίς προβλήματα εδώ και περίπου δύο μήνες, μέχρι που την προηγούμενη εβδομάδα η αστυνομία προσπάθησε να σταματήσει ένα όχημα της εταιρίας γιατί οδηγούσε χωρίς αναμμένα τα μπροστινά φώτα.

Σε ένα κόκκινο φανάρι, οι αστυνομικοί σταμάτησαν για να ελέγξουν το όχημα ωστόσο αυτό τους αγνόησε κανονικά και συνέχισε την πορεία του. Τότε οι αστυνομικοί αναγκαστήκαν να ξαναμπούν στο περιπολικό, σταματώντας το λίγο αργότερα για να διαπιστώσουν πως μέσα δεν υπήρχε οδηγός.

Ένας αξιωματικός επικοινώνησε με το προσωπικό της Cruise και δεν δόθηκε καμία αναφορά.

Συνεργαζόμαστε στενά με το Αστυνομικό Τμήμα του Σαν Φρανσίσκο για τον τρόπο αλληλεπίδρασης με τα οχήματά μας, συμπεριλαμβανομένου ενός αποκλειστικού αριθμού τηλεφώνου για να μας καλούν σε καταστάσεις όπως αυτή.

Φυσικά, μιας και βρισκόμαστε στη μεταβατική περίοδο που τα αυτόνομα οχήματα γίνονται όλο και πιο συνηθισμένο θέαμα στους δρόμους, είναι ασφαλές να υποθέσουμε πως στο μέλλον θα δούμε πολλά περισσότερα τέτοια επεισόδια.

Πηγή: HuffPost Greece/Insideevs

Δείτε επίσης