Σαντορίνη: Διημερίδα ενημέρωσης και καταπολέμησης της έμφυλης βίας «ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΑΖΙ ΔΥΝΑΤΕΣ»

απο Cyclades Open

Ο οργανισμός Άγονη Γραμμή Γόνιμη υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για θέματα Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, σε συνεργασία με την οργάνωση Strong Me | Κίνημα για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Έμφυλης Βίας και με αποκλειστικό χορηγό την DEMO ΑΒΕΕ βιομηχανία φαρμάκων, με την υποστήριξη του Δήμου Θήρας, διοργανώνουν διημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Έμφυλη Βία με τίτλο «Γυναίκες Μαζί Δυνατές».

Στο πλαίσιο του προγράμματος έχουμε τη χαρά να σας προσκαλέσουμε στην ανοιχτή εκδήλωση παρουσίασης των ομιλιών των εξειδικευμένων συνεργατών μας, το Σάββατο 09 Απριλίου 2022 ώρα 18:00, στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Ίδρυμα στη Σαντορίνη (Κεντρική πλατεία Φηρών, Θήρα 84700).

Την παρουσίαση του προγράμματος θα κάνουν:

– Ασπασία Θεοφίλου: Ιδρύτρια της οργάνωσης Strong Me
– Μαρία Ζουριδάκη: επιζώσα έμφυλης βίας
– Μαρία Τζουμάκα: Δικηγόρος (Ποινικό, Αστικό Δίκαιο)
– Ευθυμία Αδαμίδου: Συστημική / Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα γίνει παρουσίαση διαχρονικών στοιχείων για την Έμφυλη Βία και θα συζητηθούν θέματα όπως οι μορφές, τα σημάδια και η αντιμετώπισή της, οι επιπτώσεις και οι κίνδυνοι σε σωματικό, ψυχολογικό, συναισθηματικό και νοητικό επίπεδο, οι επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19 στα περιστατικά, η αντιμετώπιση φαινομένων βίας κ.α.

Την επόμενη μέρα οι εξειδικευμένοι συνεργάτες μας θα είναι στη διάθεση όποιου / όποιας θέλει να μοιραστεί κάτι ή να ζητήσει νομική η ψυχολογική υποστήριξη. Στην εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον Covid-19.

Δείτε επίσης