Σαντορίνη: Το σχέδιο για το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας

απο Cyclades Open

Τι συμβαίνει αλήθεια με το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας; Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για τις τεράστιες ελλείψεις και πραγματοποιούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Ως νησιώτες γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει για τα νησιά μας ένα επαρκώς στελεχωμένο νοσοκομείο. Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι πως πρόκειται για δομή ζωτικής σημασίας. Εκείνο ίσως που μας διαφεύγει είναι ποια ακριβώς θα είναι η τύχη που μας επιφυλάσσουν οι κυβερνώντες που οραματίζονται κρατικές δομές με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα για την δημιουργία ιατρικού τουρισμού σε νησιά όπως η Σαντορίνη με τα εκατομμύρια επισκεπτών τη θερινή σεζόν.

Μας ζητούν να εμπιστευτούμε εν λευκώ το “όραμά” τους για το καλό μας, χωρίς καμία εγγύηση για δωρεάν παροχή υγείας, διαθεσιμότητα των ραντεβού, αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών κλπ. Όλη αυτή η πολυτέλεια θα έχει ανταπόδοση στους πολίτες;

Το ρεπορτάζ της Χαράς Καπότου στο santorinimagazine.gr και τα σχετικά βίντεο διαφωτίζουν τις πτυχές του θέματος την ίδια ώρα που οι κάτοικοι αγωνιούν για το μέλλον του νοσοκομείου τους και διαμαρτύρονται.

Μετά την μεγάλη συγκέντρωση και πορεία των κατοίκων της Σαντορίνης στις 24 Σεπτεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τις τεράστιες ελλείψεις του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας, η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου  Θήρας παραχώρησε συνέντευξη σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό  όπου ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι δεν έχουν γνώση οι κάτοικοι και για αυτό διαμαρτύρονται. Ότι έχουν παρασυρθεί από άτομα που έχουν προεκλογικές σκοπιμότητες, προσβάλλοντας ουσιαστικά τους κατοίκους της Σαντορίνης και των άλλων νησιών που συμμετείχαν, καθώς όλοι έχει χρειαστεί να επισκεφθούν το νοσοκομείο για θέματα υγείας και έχουν ιδίαν αντίληψη για το τι ισχύει.

Ξεκίνησε δίνοντας ανακριβή στοιχεία για την στελέχωση του λέγοντας μεγαλύτερο αριθμό γιατρών που υπηρετεί στο νοσοκομείο από όσους υπηρετούν στην πραγματικότητα. Ανέφερε επίσης μεταξύ άλλων ότι θα συνεχίσουν οι διαγωνισμοί με τις 12μηνες συμβάσεις των γιατρών, τονίζοντας ότι η ΑΕΜΥ έχει ένα ευέλικτο σύστημα προσλήψεων σε σχέση με το ΕΣΥ, ως μια σωστή πρακτική. Ανέφερε επίσης  πως πολλοί γιατροί φεύγουν από το ΕΣΥ και πάνε στον ιδιωτικό τομέα και στην Σαντορίνη συμβαίνει το αντίθετο, προσελκύει δηλαδή γιατρούς από τον ιδιωτικό τομέα ενώ είναι ένα δημόσιο νοσοκομείο. Έδωσε την εικόνα ενός νοσοκομείου που ναι μεν έχει προβλήματα αλλά τα περισσότερα οφείλονται σε παθογένειες ( και σε λάθος νοοτροπίες που έχουν γιατροί και προσωπικό προσβάλλοντας και αυτούς ) που καλείται να λύσει η διοίκηση σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και με την συμβολή των τοπικών φορέων και Ιδρυμάτων.

Διαβάστε τη συνέχεια του ρεπορτάζ στο santorinimagazine.gr πατώντας εδώ

Δείτε επίσης