Σέριφος: Αποκριάτικο δρώμενο της Καπετανίας-Γύρας την Κυριακή 26/02

απο Cyclades Open

Ο Δήμος Σερίφου έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει στο αποκριάτικο δρώμενο της Καπετανίας-Γύρας την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου.

Πρόγραμμα

• Συνάντηση Καπετάνιων στο Λιβάδι στις 11 π.μ.

• Αναχώρηση από Λιβάδι 11:30 π.μ. (Θα υπάρχει λεωφορείο)

• Γύρα σε Χώρα-Παναγιά- Ιερά Μονή Ταξιαρχών και κατάληξη στον Καλλίτσο.

Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00, θα προβληθεί στο “Μπαλκόνι του Αγρέλη”, το ντοκιμαντέρ “ΑΠΟΚΡΙΕΣ, ΓΥΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΕΤΑΝΙΕΣ“.

Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ θα ακολουθήσει μικρό δείγμα από παραδοσιακή αποκριάτικη μουσική με σουραύλι και τουμπί.

Φέτος είναι μία χρονιά όπου το μεγαλύτερο μέρος της διοργάνωσης έχει στηριχθεί στο ενδιαφέρον της νεολαίας μας, που με αυθορμητισμό αποφάσισε να συμμετέχει σε αυτό το δρώμενο όπως ακριβώς γινόταν και τα παλαιότερα χρόνια.

Αμέριστη η βοήθεια του Συλλόγου Γυναικών Σερίφου «Η Ανδρομεδα», του Συλλόγου «Τελένικος», της κυρίας Ελένης Γαλανού (Καρανικολίδενας), που παραχωρούν τις παραδοσιακές φορεσιές, καθώς και του Θοδωρή Γ. Λιβάνιου που επιμελείται του ντοκιμαντέρ

«ΑΠΟΚΡΙΕΣ, ΓΥΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΕΤΑΝΙΕΣ»

Ευχαριστούμε επίσης τον Δημήτρη Κουζούπη (Αγρέλη), που μας επιτρέπει να χρησιμοποιήσουμε την αίθουσά του, σε συνεννόηση με το Σύλλογο Γυναικών.

Ελπίζουμε μετά από χρόνια αποχής ελέω covid, φέτος οι ντόπιοι και οι επισκέπτες του νησιού, να περάσουν ένα όμορφο τριήμερο.

Η παράδοση είναι οι ρίζες μας…

Δείτε επίσης