Στην Αθήνα από 19-21 Απριλίου η ετήσια συνεδρίαση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΔΟΔ)

...και αμέσως μετα θα επισκεφτουν τη Νάξο, προσκλεκλημένοι της ΕΑΣ Νάξου

απο Cyclades Open

Δεκαεννέα χρόνια μετά το 2004, όταν είχαμε φιλοξενήσει στην Αθήνα το 25ο Συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (Δ.Ο.Δ.), η ΕΣΗΕΑ, το Μορφωτικό της Ίδρυμα και η ΕΣΠΗΤ συνδιοργανώνουν από τις 19 έως τις 21 Απριλίου 2023 την ετήσια Τακτική Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΔ και τη Γενική της Συνέλευση, υπό την προεδρία της Dominique Pradalié.

Επίσης, τις εργασίες της Εκτελεστικής Επιτροπής θα παρακολουθήσoυν η Maja Sever Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΕΟΔ), ενώ συμμετέχει η Sabina Inderjit, Αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΔ και Πρόεδρος της νεοσύστατης Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων Ασίας – Ειρηνικού (FAPaJ).

Η ανάληψη της διοργάνωσης έχει ιδιαίτερα τιμητικό χαρακτήρα για τη χώρα μας. Οι δημοσιογράφοι-μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΔ προέρχονται από:

  • Ευρώπη: Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία και Τουρκία
  • Β. Ν. Αμερική: Βραζιλία, ΗΠΑ, Καναδάς, Κολομβία, Παναμάς, Περού
  • Αφρική: Αγκόλα, Καμερούν, Σομαλία, Τυνησία
  • Μέση Ανατολή: Κουβέϊτ, Λίβανος, Μπαχρέϊν, Ομάν, Παλαιστίνη
  • Ασία: Ινδία
  • Ωκεανία: Αυστραλία

Επιπλέον, στη Γενική Συνέλευση θα συμμετέχουν, μέσω διαδικτύου, περισσότεροι από 250 σύνεδροι από 187 Ενώσεις-μέλη της ΔΟΔ, από 140 χώρες.

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος της ΕΑΣ Νάξου Δημήτρης Καπούνης έχει επιβεβαιώσει μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή πως μετά και από πρωτοβουλία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου και σε συνεργασία με την ΕΣΗΕΑ, θα πραγματοποιηθεί στη Νάξο επίσκεψη 32 δημοσιογράφων της ΔΟΔ με σκοπό να γνωρίσουν το νησί και να τα προϊόντα του. Όπως είχε αναφέρει στην εκπομπή του ANT1 “Kαλημέρα Ελλάδα” και στον Γιώργο Παπαδάκη: «Στις 19-21 Απριλίου η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων έχει συνέδριο στην Αθήνα. Μετά και από συνεννόηση με την Πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, θα έλθουν κατόπιν στη Νάξο 32 δημοσιογράφοι από 22 χώρες για να δουν το νησί και τα προϊόντα του και να καταλάβουν… τι θα πει Νάξος! Ευχαριστούμε την Πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ που μας τίμησε με αυτό και πλέον η Νάξος θα γίνει… παγκόσμια!».

Δείτε επίσης