Συγκλονιστική μαρτυρία για προπονητή ενόργανης: «Με πατούσε δυνατά, χτυπούσα το κεφάλι μου στο ξύλο»

απο Cyclades Open

Σαν ντόμινο διαδέχονται η μία την άλλη οι καταγγελίες στον χώρο της ενόργανης γυμναστικής.

Άλλη μία μαρτυρία ήρθε στο φως, όταν η Μάγδα αποκάλυψε με γενναιότητα όσα βίωσε στα χέρια του προπονητή της. Μιλώντας στην εκπομπή “Χαμογέλα και πάλι”, η αθλήτρια περιέγραψε την απρεπή συμπεριφορά του προπονητή της, τον οποίον καταγγέλλει για κακοποίηση και σεξουαλική παρενόχληση, λέγοντας:

“Κάποια στιγμή ο προπονητής μας αποχώρησε από την ομάδα για δικούς του λόγους, για προσωπικούς λόγους, οπότε στην ομάδα μπήκε ο νέος προπονητής, ο οποίος είχε τη φήμη ότι είναι ένας άγριος προπονητής, ένας προπονητής ο οποίος σηκώνει χέρι. Εγώ ήμουν τότε σε ηλικία 14-15 ετών. Ενώ στην αρχή ήταν όλα καλά, να μας μιλάει, να προσπαθεί να μας πλησιάσει, να είναι ο γλυκός προπονητής, αυτό στην πορεία σιγά σιγά άλλαξε.

Άρχισε να γίνεται πιο απότομος, να είναι πιο απαιτητικός. Κάποια στιγμή ξεκίνησαν προς εμένα κάποιες περίεργες κινήσεις, οι οποίες μου χτυπούσαν το καμπανάκι. Έλεγα ότι κάτι δεν πάει καλά εδώ. Δηλαδή, την ώρα της προθέρμανσης συνήθισε να με βάζει ανάσκελα με τα πόδια ανοιχτά, για να με βοηθήσει να γλιτώσω την ευλυγισία μου και έτριβε τους μηρούς μου εσωτερικά, φτάνοντας μέχρι τα γεννητικά όργανα με τη δικαιολογία ότι έτσι θα ζεστάνει τους μυς μου, για να έχουν καλύτερη ευλυγισία.

Συνήθιζε να μας λέει σε όλες ότι πρέπει να ξεκουραζόμαστε μόνο όταν θα καθόμαστε πάνω του και έκανε συγκεκριμένα κίνηση να καθόμαστε στα πόδια του, γιατί εκεί είναι ο θρόνος του και εκεί πρέπει να ξεκουραζόμαστε

Όταν ήμασταν αδιάθετες μας έκανε να νιώθουμε ταπείνωση, δηλαδή έλεγε όταν θα είστε αδιάθετες θα έρχεστε να μου το λέτε, να ξέρω πότε θα πηγαίνετε στην τουαλέτα, να σας προσέχω. Δεν μιλάς έτσι σε ένα κορίτσι. Είσαι ένας άνδρας ο οποίος δεν σε γνωρίζουμε και ξαφνικά μας μιλάς για τέτοια πράγματα. Συγκεκριμένα, με λεπτομέρειες έλεγε «όταν είστε αδιάθετες να έρχεστε για να ξέρω όταν έχετε τα ζουμάκια σας και να σας προσέχω όταν θα πηγαίνετε στην τουαλέτα».

Ο συγκεκριμένος προπονητής, όταν κατάλαβε ότι η «γλυκιά του αύρα» δεν ταιριάζει σε εμάς, το γύρισε και άρχισε τις πιο απότομες κινήσεις. Προσωπικά εμένα με έχει αρπάξει από τα μαλλιά, με έκανε σβούρες στην ουσία από την κοτσίδα μου, γιατί κάναμε ευλυγισία και χάλασα τη θέση του σώματός μου και αποφάσισε να με αρπάξει από τα μαλλιά και με σήκωσε από το πάτωμα μέχρι πάνω στα πόδια. Έχει τύχει να κάνω μία άσκηση, έκανα βυθίσεις από θέση κατακόρυφου και με πατούσε επίτηδες δυνατά και χτυπούσα το κεφάλι μου στο πάτωμα, στο ξύλο.

Με όλη του τη δύναμη με χτυπούσε κάτω, να χτυπήσει το κεφάλι μου στα σανίδια. Έχω δει να χτυπάει συναθλήτριά μου στους κοιλιακούς, καθώς έκανε κοιλιακούς στα πολύζυγα και έλεγε ότι «μόνο έτσι θα καταλάβω αν οι μύες σου δουλεύουν». Άφηνε τα στίγματα, δηλαδή άφηνε τις παλάμες του πάνω στο κορμί.

Μίλησα με τους γονείς μου, ενημέρωσα τι συμβαίνει. Οι γονείς μου φυσικά κάλεσαν το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου και έγινε ένα συμβούλιο των γονέων και ο προπονητής αποχώρησε από την ομάδα. Ήθελε με κάποιο τρόπο να μας ταπεινώσει, να μας κάνει να νιώσουμε άσχημα, να μας κάνει να ντραπούμε. Αυτή την αίσθηση μού έβγαζε αυτό ο προπονητής, όταν αναφερόταν πάνω στο σώμα μας ή πάνω στα εφηβικά μας θέματα”.

Ακούστε ολόκληρη τη μαρτυρία:

Πηγή: News247

Δείτε επίσης