Συνάντηση Ε.Α.Σ. Νάξου με Κ. Γιαννακά και Ο. Τελιγιορίδου

απο Cyclades Open

Συνάντηση με τη διοίκηση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου είχαν σήμερα, στο πλαίσιο επίσκεψής τους στη Νάξο, οι υποψήφιες ευρωβουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κατερίνα Γιαννακά και Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υποδέχθηκαν, στα κεντρικά γραφεία της Ε.Α.Σ., ο Πρόεδρος, Δημήτρης Καπούνης, τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και οι Διευθυντές της εταιρείας.

Η συζήτηση που ακολούθησε πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και, αρχικά, ο Δ. Καπούνης ενημέρωσε την κ. Γιαννακά και την κ. Τελιγιορίδου, η οποία, υπενθυμίζεται, ήταν υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για τα προϊόντα και τα επενδυτικά σχέδια της Ένωσης.

Αναφορά, ωστόσο, έγινε στη συνέχεια και σε πολύ σημαντικά θέματα που απασχολούν τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο του νησιού μας, λ.χ., σε εκείνο της λειψυδρίας, με επισήμανση του γεγονότος ότι εδώ και 15 ολόκληρα χρόνια δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί το φράγμα του Τσικαλαριού παρότι έχει δημοπρατηθεί. Τονίστηκε, παράλληλα, η ανάγκη να προστεθεί τριτοβάθμια επεξεργασία στον βιολογικό καθαρισμό του Δήμου Νάξου προκειμένου τα λύματα που προκύπτουν από αυτόν να μην απορρίπτονται αλλά να αξιοποιούνται, π.χ. για την άρδευση.

Επιπλέον, ο Δ. Καπούνης επεσήμανε, μεταξύ άλλων, το ότι το κόστος παραγωγής έχει κατά πολύ αυξηθεί λόγω της ακρίβειας, όπως επίσης και την ανάγκη αυστηροποίησης των ελέγχων για την προστασία των Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. από τα παράνομα «βαπτίσματα», που τόσο βλάπτουν τα ίδια τα προϊόντα μα και τους παραγωγούς.

Ας σημειωθεί, ότι τα στελέχη της Ε.Α.Σ. Νάξου παρέδωσαν στις κ.κ. Γιαννακά και Τελιγιορίδου υπόμνημα που περιείχε τα ζητήματα που συζητήθηκαν.

Δείτε επίσης