Τα «Πλάνα µε ουρά» της ΕΡΤ επισκέπτονται τη Σαντορίνη

απο Cyclades Open

Σε αυτό το επεισόδιο του 3ου κύκλου τα «Πλάνα με ουρά» επισκέπτονται ξανά τη Σαντορίνη.

Ανακαλύπτουμε μία άλλη Σαντορίνη, που διαφέρει από την τουριστική, μέσα από τα μάτια του ζωγράφου Χριστόφορου Ασιμή. Μια Σαντορίνη ταπεινή, τρυφερή και συγκινητικά όμορφη, όπως την έχει αποτυπώσει στα περισσότερα από χίλια έργα που φιλοτεχνήσει και εξυμνούν τη μοναδικότητά της.

Ανοίγουμε το κεφάλαιο «αλιευτικός τουρισμός». Γνωρίζουμε την καπετάνισσα Ανθή Αρβανίτη, που είναι μία από εκείνους, τους λίγους, που πιστεύουν ότι αυτή η δραστηριότητα θα μπορούσε να στηρίξει τις τοπικές κοινωνίες, να διευρύνει τις προσφερόμενες υπηρεσίες στον τουρισμό, και παράλληλα να περιορίσει την υπεραλίευση.

Τέλος, συναντάμε το βιολόγο Μιχάλη Μαργαρίτη, υπεύθυνο αλιείας πεδίου στο WWF Eλλάς, που μας εξηγεί γιατί ο αλιευτικός τουρισμός είναι μια δυναμική εναλλακτική δραστηριότητα για τους Έλληνες ψαράδες, που τους βοηθά να έχουν ένα σταθερό επιπλέον εισόδημα και επιπλέον αναχαιτίζει την υπεραλίευση. Ο αλιευτικός τουρισμός μπορεί να δημιουργήσει ένα καλύτερο αύριο και για τους ψαράδες και για τις θάλασσές μας.

Παρακολουθήστε το επεισόδιο στο ERTFLIX
Πλάνα με ουρά – Σαντορίνη 2

Δείτε επίσης