«Ταξίδεψαν» με το « Ένα φτερό» τα παιδιά της Αμοργού

απο Cyclades Open

Ανάγνωση, ζωγραφιές, και κατασκευές απόλαυσαν τα παιδιά της Αμοργού το Σαββατοκύριακο 4&5 Μαρτίου. Ο Δήμος Αμοργού με την συμπαράσταση της Blue Star Ferries οργάνωσε ένα πολιτιστικό διήμερο για τα παιδιά του νησιού κάνοντας το καλύτερο ποδαρικό στο Μάρτιο.

Η Κωνσταντίνα Τασσοπούλου επισκέφτηκε την Αμοργό ξανά, αυτή τη φορά μαζί με το βιβλίο της «Ένα Φτερό» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Υδροπλάνο σε εικονογράφηση Νικολέττας Φιλιππίδη.

Η ανταπόκριση μικρών και μεγάλων παιδιών ήταν μεγάλη στις δύο υπέροχες πολιτιστικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν, το Σάββατο 4 Μαρτίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου Λυκείου Αμοργού και την Κυριακή 5 Μαρτίου στον  πολυχώρο «Άννα Συνοδινού» του Δημοτικού Σχολείου Αιγιάλης.

Όλοι συμμετείχαν στην αφήγηση, στη συζήτηση, αλλά και στην ζωγραφική και την χειροτεχνία του κυρίου Παγώνη. Το κυριότερο; Όλοι ένιωσαν το σημαντικό μήνυμα του βιβλίου: «εάν θέλεις να είσαι πραγματικά πλούσιος, τότε πρέπει να δίνεις, από την καρδιά σου κι από τα φτερά σου»

Η συγγραφέας Κωνσταντίνα Τασσοπούλου  περιέγραψε με υπέροχα λόγια το ταξίδι της στην Αμοργό. «Ήταν η δεύτερη φορά που επισκέφτηκα την Αμοργό. Την προηγούμενη φορά ήταν Χειμώνας, Φεβρουάριος του 2020 και λιαζόμουν με το κοντομάνικο. Τώρα ήταν Άνοιξη, Μάρτιος του 2023 και έβρεχε τις περισσότερες ώρες. Δύσκολα ξεμύτιζες για βόλτα, αλλά ευτυχώς, τα καταφέραμε να την περπατήσουμε λίγο. Η πανέμορφη Αμοργός με καλωσόρισε και πάλι. Με την απέριττη ομορφιά της, τους ευγενικούς της ανθρώπους, την αύρα της, την θαλασσινή της οσμή, την άδεια Χώρα της, τα γεμάτα χαμόγελα των παιδιών της. Κάποια από αυτά θυμόντουσαν πως με είχαν ξαναδεί. Θυμόντουσαν τι είχαμε πει και τι είχαμε κάνει, τρία χρόνια πριν. Αυτό ήταν το ακριβότερο δώρο που μπορούσα να λάβω, μαζί με το ίδιο το ταξίδι. Μια αόρατη κλωστή έχει πια υφανθεί με τον τόπο και καλώς εχόντων των πραγμάτων, πρώτα ο Θεός, θα με ξαναφτάσει εκεί, θα μας ξαναφέρει εκεί, στην Αμοργό της κάθε εποχής».

Η Αντιδήμαρχος  και Τουριστικής & Πολιτιστικής  Προβολής  Αμοργού, Πόπη Δεσποτίδη δήλωσε  «Ως Δήμος κάνουμε ότι είναι δυνατό, χειμώνα-καλοκαίρι, να δίνουμε στα παιδιά μας πολλούς λόγους να χαμογελούν, μέσα από δράσεις που συνδυάζουν πολιτιστικό και εκπαιδευτικό και φυσικά παιχνίδι. Ευχαριστώ την Blue Star Ferries και τους Συλλόγους Γονέων για την υποστήριξη των εκδηλώσεων. Η Κωνσταντίνα Τασσοπούλου είναι πια μια θαυμάστρια της Αμοργού και εμείς θα την περιμένουμε και στο επόμενο βιβλίο της».

Δείτε επίσης