Τέλος στην «οδύσσεια» των νεφροπαθών Πάρου-Αντιπάρου με την ακτοπλοϊκή σύνδεση Πίσω Λιβάδι-Χώρα Νάξου

απο Cyclades Open

Στην εξυπηρέτηση των νεφροπαθών της Πάρου και Αντιπάρου θα συμβάλλει η ακτοπλοϊκή σύνδεση Πίσω Λιβάδι – Χώρα Νάξου, η οποία θα δώσει τέλος στην «οδύσσεια» που ζουν κάθε φορά που πρέπει να κάνουν αιμοκάθαρση.

Το συγκεκριμένο θέμα αναμένεται να εισαχθεί και να εγκριθεί στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών που θα συγκληθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ υπήρξε αντικείμενο της συνάντησης που είχε χθες Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022 ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και βουλευτής Κυκλάδων ΝΔ. κ. Γιάννης Βρούτσης με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Βρούτσης δήλωσε:

«Σήμερα (σ.σ. χθες) είναι μια ξεχωριστή ημέρα για τα νησιά μας Πάρο, Αντίπαρο και Νάξο. Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, σε προγραμματισμένη συνάντηση που είχαμε, έκανε αποδεκτό το κοινό αίτημα των Δημάρχων Πάρου κ. Μάρκου Κωβαίου και Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Δημητρίου Λιανού, για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Πίσω Λιβάδι (Πάρος) – Χώρα Νάξου. Αίτημα, που συνδέεται επίσης και με δικές μου πολυετείς μεγάλες προσπάθειες.
Σκοπός της συγκεκριμένης σύνδεσης θα είναι η εξυπηρέτηση των τακτικών και έκτακτων αναγκών υγείας, ειδικά των νεφροπαθών της Πάρου και Αντιπάρου, με το Νοσοκομείο της Νάξου.

Η πρόθεση του Υπουργού είναι το συγκεκριμένο θέμα να εισαχθεί και να εγκριθεί στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.) που θα συγκληθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό κ. Πλακιωτάκη, για την ευαισθησία που επέδειξε, αλλά και τους Δημάρχους των δύο νησιών για την επίτευξη αυτού του τόσο σημαντικού στόχου, που θα προσφέρει μεγάλη ανακούφιση σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες των δυο νησιών μας».

Πηγή: Naxos Times

Δείτε επίσης