Τιτανικός: Για πρώτη φορά βίντεο δείχνει με κάθε λεπτομέρεια πως σχεδιάστηκε το πλοίο

απο Cyclades Open
ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ ΝΑΥΑΓΙΟ

Ο Τιτανικός βυθίστηκε στις 15 Απριλίου του 1912 στο Βόρειο Ατλαντικό, αν και το ενδιαφέρον για το πλοίο και ότι συνέβη είναι έκτοτε διαχρονικό κάθε χρόνο στην επέτειο του ναυαγίου γίνονται πάντα ξεχωριστά αφιερώματα ή διαφόρων ειδών ανακοινώσεις και παρουσιάσεις. Ανάμεσα στις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται ανήμερα της φετινής επετείου ξεχωρίζει ένα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Αμερικανός δημιουργός animated οπτικοαουστικού υλικού Τζάρεντ Όουεν, όπως αναφέρει η naftemporiki.gr.

Στο βίντεο παρουσιάζεται για πρώτη φορά ο Τιτανικός σε κάθε του λεπτομέρεια και αποκαλύπτεται η εσωτερική δομή του τεράστιου και επαναστατικού για την εποχή του υπερωκεάνιο πλοίο. Το βίντεο μπορεί σύμφωνα με ειδικούς να αποτελέσει σύμμαχο του Αυστραλού  δισεκατομμυριούχου ιδιοκτήτης ορυχείων Κλάιβ Πάλμερ που προσπαθεί να κατασκευάσει ένα πλήρως λειτουργικό αντίγραφο του Τιτανικού. Η αρχική επιδίωξη του Πάλμερ ήταν το πλοίο που το έχει ονομάσει Τιτανικός ΙΙ να είναι έτοιμο το 2016 αλλά μια σειρά από αιτίες όπως η πανδημία αλλά και τεχνικά ζητήματα έχουν καθυστερήσει την κατασκευή του η οποία συνεχίζεται και σύμφωνα με τον Πάλμερ θα ολοκληρωθεί το 2027.

Ο Τιτανικός ήταν βρετανικό επιβατηγό υπερωκεάνιο που ανήκε στον στόλο της White Star Line, το οποίο βυθίστηκε στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό στις 15 Απριλίου 1912 μετά από σύγκρουση με ένα παγόβουνο κατά το παρθενικό ταξίδι του από το Σαουθάμπτον προς τη Νέα Υόρκη. Η βύθισή του, προκάλεσε τον θάνατο πάνω από 1.505 ατόμων σε ένα από τα πιο θανατηφόρα ναυτικά δυστυχήματα σε καιρό ειρήνης στη σύγχρονη ιστορία. Το πλοίο RMS Titanic ήταν το μεγαλύτερο πλοίο εν πλω όταν εισήλθε σε υπηρεσία.

Πηγή: naftemporiki.gr

📸wikimediacommons

Δείτε ακόμα:

Δείτε επίσης