Twitter: Αποσύρεται η υπηρεσία επαλήθευσης χρήστη έναντι $8 – Καμπανάκι Μασκ για χρεοκοπία

απο Cyclades Open

Αποσύρει τη συνδρομητική «μπλε» υπηρεσία το Twitter, η οποία επέτρεπε στους χρήστες έναντι 7,99 δολαρίων μηνιαίως να αποκτούν την ένδειξη επαληθευμένου λογαριασμού, καθώς υπήρξε κατάχρηση σε μιμήσεις επωνύμων και διασήμων.

Το Twitter κυκλοφόρησε την υπηρεσία πριν από μόλις λίγες μέρες, επιτρέποντας στους χρήστες να αγοράσουν την ένδειξη με το μπλε τικ, που δείχνει ότι ένας λογαριασμός είναι επαληθευμένος ή επίσημος. Από την Παρασκευή, όμως, η εφαρμογή στα iPhone δεν εμφανίζει την επιλογή Twitter Blue.

Η γρήγορη απόσυρση της υπηρεσίας υποδηλώνει ότι, τουλάχιστον επί του παρόντος, το μεγάλο σχέδιο του CEO Έλον Μασκ να δημιουργήσει νέα έσοδα από τους χρήστες δεν λειτουργεί όπως αναμενόταν, γράφει το CNBC.

Η συνδρομητική υπηρεσία φαίνεται πως άνοιξε την όρεξη σε πληθώρα φαρσέρ, που δημιούργησαν ψεύτικους λογαριασμούς στο Twitter. Έτσι, το μέσο βρέθηκε ακόμη πιο εκτεθειμένο στην παραπληροφόρηση, αφού πολλά μπλε τικ χρησιμοποιήθηκαν για να υποκαταστήσουν επωνύμους, υιοθετώντας μάλιστα ιδιαίτερα μη κολακευτικά μηνύματα… Αντίκτυπος υπάρχει και στις διαφημίσεις, καθώς ουκ ολίγες αποσύρθηκαν από την πλατφόρμα.

Χρήστες που έχουν ήδη πληρώσει για την υπηρεσία δηλώνουν έκπληκτοι ότι το μπλε διακριτικό των 8 δολαρίων εξαφανίστηκε από τον λογαριασμό τους.

Ο Έλον Μασκ ανέδειξε την Πέμπτη, την πιθανότητα μιας ενδεχόμενης χρεοκοπίας της αναφερόμενης πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, κλείνοντας μία χαοτική ημέρα, που περιλάμβανε προειδοποίηση από μια ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ, αλλά και τις αποχωρήσειες υψηλόβαθμων στελεχών της εταιρείας.

Ο δισεκατομμυριούχος είπε στους εργαζόμενους του Twitter στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας ότι δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο μιας χρεοκοπίας.

Όπως μετέδωσε το Bloomberg News, η οικονομική κατάσταση της Twitter Inc είναι ασταθής, δύο εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας εξαγοράς της από τον Μασκ έναντι τιμήματος 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων (43,26 δισεκατομμυρίων ευρώ).

Δύο στελέχη της διοίκησης του Twitter, ο Γιόελ Ροθ και η Ρόμπιν Χουίλερ, οι οποίοι συντόνισαν μία συζήτηση με τον Μασκ την Τετάρτη, σε μία προσπάθεια κατευνασμού των ανησυχιών που εκφράζουν οι διαφημιστές, έχουν ήδη παραιτηθεί, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Reuters μία πηγή που έχει λάβει σχετική ενημέρωση.

Ο Ροθ και η Χουίλερ δεν ανταποκρίθηκαν άμεσα σε αιτήματα σχολιασμού. Το Bloomberg, αλλά και η σελίδα ειδήσεων τεχνολογίας Platformer δημοσιοποίησαν πρώτα τις δύο αποχωρήσεις.

Νωρίτερα χθες, η υπεύθυνη ασφαλείας του Twitter Λία Κίσνερ ανέφερε σε μία ανάρτησή της ότι επίσης παραιτήθηκε, σύμφωνα με ένα εσωτερικό μήνυμα που αναρτήθηκε χθες από έναν δικηγόρο εντός της ιδιωτικής ομάδας του, στο εσωτερικό σύστημα μηνυμάτων του Twitter. Το Reuters έχει διαβάσει το μήνυμα αυτό.

Η Επιτροπή Ομοσπονδιακού Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC) ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις στο Twitter με «βαθιά ανησυχία», μετά τις παραιτήσεις των τριών υψηλόβαθμων στελεχών, καθώς εκθέτουν το Twitter στον κίνδυνο πιθανής παραβίασης ομοσπονδιακών κανόνων.

Στην πρώτη συνάντηση που είχε με τους εργαζόμενους χθες το απόγευμα, ο Μασκ προειδοποίησε ότι η εταιρεία είναι ενδεχόμενο να χάσει δισεκατομμύρια δολάρια την επόμενη χρονιά, όπως ανέφερε η ιστοσελίδα ειδήσεων τεχνολογίας The Information.

H Twitter δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αιτήματα σχολιασμού για το ενδεχόμενο μιας χρεοκοπίας, για την προειδοποίηση της FTC ή για τις αποχωρήσεις των στελεχών της διοίκησης.

Η Χουίλερ ήταν το πρόσωπο των διαφημίσεων του Twitter, μετά την ανάληψη του ελέγχου της εταιρείας από τον Μασκ. Ο Ροθ, που ήταν υπεύθυνος ασφάλειας, δήλωσε ότι το Twitter μείωσε τη θέαση επιβλαβούς περιεχομένου στα αποτελέσματα έρευνας κατά 95%, σε σύγκριση με την κατάσταση που επικρατούσε πριν από την εξαγορά της πλατφόρμας από τον Μασκ.

Ο Μασκ, που κινήθηκε χωρίς δισταγμό για την εκκαθάριση της κατάστασης στην εταιρεία μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της στις 27 Οκτωβρίου, έχει δηλώσει ότι η Twitter έχει οικονομικές απώλειες 4 εκατομμυρίων την ημέρα, κυρίως εξαιτίας της αποχώρησης διαφημιστών από τότε που ανέλαβε τον έλεγχο ο ίδιος.

Με πληροφορίες από το Euro2day

Δείτε επίσης