“Βράζει” η Μαγιόρκα: Ξεσηκώνονται οι τοπικές οργανώσεις για τον υπερτουρισμό

απο Cyclades Open

Με… καζάνι που βράζει μοιάζει η Μαγιόρκα, καθώς τοπικές οργανώσεις, φορείς και μόνιμοι κάτοικοι ξεσηκώνονται ζητώντας μέτρα και συζητώντας προτάσεις κατά του μαζικού τουρισμού, ανάμεσά τους και η κατάληψη του αεροδρομίου της πόλης ως ένδειξη διαμαρτυρίας, όπως προέκυψε κατά την πρόσφατη συνάντηση της πρωτοβουλίας “Menys Turisme, més vida” (“Λιγότερος τουρισμός, περισσότερη ζωή”).

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε από την Menys Turisme, més vida, στο Sineu, στην “καρδιά” της Μαγιόρκα, με τη συμμετοχή πάνω των 300 ατόμων, υπήρξαν χειροκροτήματα και επευφημίες στην ιδέα να πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στο αεροδρόμιο με σκοπό να ανακοπεί η λειτουργία των πτήσεων.

Ωστόσο, φάνηκε, τουλάχιστον προς το παρόν, να επικράτησε η φωνή της λογικής, καθώς ορισμένοι προειδοποίησαν για τους νομικούς κινδύνους που ελλοχεύει η κατάληψη του αεροδρομίου.

Άλλες δράσεις διαμαρτυρίας και προτάσεις που αναφέρθηκαν στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, ήταν ο περιορισμός των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων, η ρύθμιση της πρόσβαση στη στέγαση, η ενοποίηση των συνδικάτων και η κατάληψη δημόσιων χώρων.

Στο τέλος της συνάντησης, οι διοργανωτές ανακοίνωσαν μια νέα, μαζική διαδήλωση, εκτός από την ήδη προγραμματισμένη για την 25η Μαΐου από την οργάνωση για τη συλλογικότητα Banc del Temps de Sencelles, με σύνθημα “Mallorca no es ven” (Η Μαγιόρκα δεν πωλείται), χωρίς, ωστόσο, να οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία.

Κάλεσαν, επίσης, τους συμμετέχοντες να υποβάλουν περαιτέρω προτάσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Πηγή: money-tourism.gr

Δείτε επίσης