«Όχι στο ξεπούλημα της θάλασσας» βροντοφωνάζει η Greenpeace-Αντιδράσεις με αφορμή την 9η Παγκόσμια Διάσκεψη «Our Ocean»

απο Cyclades Open

Ποικίλες αντιδράσεις προκαλεί η διεξαγωγή στη χώρα μας της 9ης Παγκόσμιας Διάσκεψης «Our Ocean», οι εργασίες της οποίας ξεκίνησαν προχθές και θα ολοκληρωθούν σήμερα (17/4) στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Την παραμονή της έναρξης της διάσκεψης ακτιβιστές του ελληνικού γραφείου της Greenpeace πραγματοποίησαν προβολές μηνυμάτων υπέρ της προστασίας της θάλασσας στον ιστορικό βράχο της Ακρόπολης, στον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, καταλήγοντας στο «Σταύρος Νιάρχος».

Όπως αναφέρει o Τάσος Σαραντής στην efsyn.gr η Greenpeace καλεί την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στη δημιουργία και την εξασφάλιση λειτουργίας θαλάσσιων προστατευόμενων περιοχών που καλύπτουν τουλάχιστον το 30% της επιφάνειας των θαλασσών μας και εγγυώνται την ασφαλή αναπαραγωγή κρίσιμων ειδών και την προστασία απειλούμενων οικοσυστημάτων. Κι ακόμη, να κηρύξει την Ελληνική Τάφρο με τη σπάνια και ιδιαίτερη ζωή που φιλοξενεί ως θαλάσσια προστατευόμενη περιοχή, να θέσει οριστικό τέλος στα σχέδια για εξορύξεις υδρογονανθράκων και να επικυρώσει την Παγκόσμια Συνθήκη για τους Ωκεανούς. Επιπλέον, εκδηλώνει την ανησυχία της για τις ώς τώρα κενές υποσχέσεις των κυβερνήσεων, οι οποίες έχουν λιγότερο από έξι χρόνια για να εξασφαλίσουν την προστασία του 30% των παγκόσμιων θαλάσσιων οικοσυστημάτων από την αισχροκερδή καταστροφή.

«Μια ματιά στην ατζέντα του συνεδρίου δείχνει ότι πρόκειται για μια “παρέλαση” αρχηγών κρατών, υπουργών, εκπροσώπων της αγοράς, ιδιωτικών ιδρυμάτων “σωτηρίας της φύσης” και άλλων, σχετικών και άσχετων με τη θάλασσα. Φυσικά, καμία θέση δεν υπάρχει για τα κινήματα για τη σωτηρία της φύσης, για τους απλούς πολίτες και για όσες περιβαλλοντικές οργανώσεις δεν πήραν την έγκριση της ελληνικής κυβέρνησης», επισημαίνει η Κίνηση για την Προστασία των Νησίδων.

Διαβάστε τη συνέχεια στην efsyn.gr

📸Κίνηση για την Προστασία των Νησίδων/facebook

Δείτε επίσης