Υποκλοπές Predator-ΕΥΠ: Νέες αποκαλύψεις στον Κυριακάτικο Τύπο με ερωτήματα που ζητούν άμεσα απαντήσεις

απο Cyclades Open

Σε νέες αποκαλύψεις προχωρούν κυριακάτικες εφημερίδες με ρεπορτάζ που αφορούν το σκάνδαλο των υποκλοπών. Μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» για το «πώς το παρακράτος δρούσε πριν από το 2019», τα νέα στοιχεία -εάν επιβεβαιωθούν- γκρεμίζουν ένα από τα αφηγήματα της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της εφημερίδας “Documento” πέντε πρόσωπα, ο πρώην υπουργός Ενέργειας και νυν Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, ο πρώην ευρωβουλευτής της Ν.Δ.(διαγράφτηκε με απόφαση Μητσοτάκη), Γιώργος Κύρτσος, αλλά και ο γνωστός δημοσιογράφος, διευθυντής της «Καθημερινής», Αλέξης Παπαχελάς, παρακολουθούνταν ταυτόχρονα και από το Predator και από την ΕΥΠ. Την πεντάδα συμπληρώνει ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Αλέξανδρος Διακόπουλος και ο γενικός διευθυντής εξοπλισμών Αριστείδης Αλεξόπουλος.

Ο Κώστας Βαξεβάνης, εκδότης της εφημερίδας “Documento” σε ανάρτησή του στο Twitter, μιλά για «πράκτορες μυστικών υπηρεσιών ξένης χώρας, που έστησαν στην Ελλάδα την Intellexa και χειρίστηκαν το Predator» και «ο πρωθυπουργός της χώρας επέτρεψε τη λειτουργία ενός δικτύου κατασκοπίας με αντάλλαγμα παρακολουθήσεις για λογαριασμό του».

Στις σελίδες του Documento φιλοξενείται επίσης ρεπορτάζ για «εμπλοκή του παρακρατικού μηχανισμού προ Predator στην εξουδετέρωση Μεϊμαράκη για να εκλεγεί ο Μητσοτάκης στην προεδρία της Ν.Δ.», αλλά και θέμα με την περίφημη φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα, λίγο μετά την τραγωδία στο Μάτι, τον Αύγουστο του 2018.

Στον καταιγισμό των αποκαλύψεων έρχεται να προστεθεί και το ρεπορτάζ του Κυριακάτικου «Βήματος» που αναφέρεται στη σύνδεση του Predator με την ΕΥΠ, τα ονόματα των αστυνομικών που γνώριζαν για το λογισμικό, το πώς ήλθε αυτό στην Ελλάδα και πώς πληρώθηκε, αλλά και τον ρόλο των Δημητριάδη, Λαβράνου, Μπίτζιου και Κοντολέοντος.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, στο κτίριο της ΕΥΠ στην Αγία Παρασκευή είχε εγκατασταθεί και λειτουργούσε την περίοδο κυρίως 2020–2022 το Predator. Μάλιστα στον συγκεκριμένο χώρο έδιναν «παρών» αστυνομικοί που είχαν μετατεθεί στην ΕΥΠ κυρίως από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής αλλά και άλλες αστυνομικές υπηρεσίες.

Με πληροφορίες από Εφημερίδα των Συντακτών, Documento, Βήμα της Κυριακής

📸Reynier Carl/Unsplash

Δείτε επίσης