10 πράγματα που κάνουμε σχεδόν όλοι λάθος καθημερινά!

απο Cyclades Open

Μικρές λεπτομέρειες της καθημερινότητάς μας μας καθορίζουν με πολλούς τρόπους. Για παράδειγμα, σε ορισμένες χώρες, είναι συνηθισμένο το φαγητό με τηλεόραση, ενώ σε άλλες η ώρα του φαγητού είναι πιο «ιερή». Υπάρχουν πράγματα που κάνεις λάθος κάθε μέρα χωρίς να το συνειδητοποιείς, γιατί απλά έτσι έχεις συνηθίσει να τα κάνεις.

#1 Πίνεις νερό μετά το φαγητό

Αν και η δημοφιλής θεωρία ότι το νερό αραιώνει τα γαστρικά υγρά είναι ένας μύθος, το να πίνεις ένα ποτήρι νερό μπορεί να μην είναι η καλύτερη ιδέα, ειδικά μετά από ένα μεγάλο γεύμα. Είναι αλήθεια ότι το νερό μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος, καθώς σε κάνει να αισθάνεσαι πιο χορτάτος, αλλά μετά από ένα μεγάλο γεύμα, το να πίνεις νερό -ειδικά πολύ- μπορεί να οδηγήσει σε έντονο φούσκωμα.

#2 Βάζεις τις ντομάτες στο ψυγείο

Είναι μια ερώτηση που μας απασχολεί από παλιά: Βάζουμε τις ντομάτες στο ψυγείο ή όχι; Αυτό εξαρτάται απ’ το πόσο ώριμες είναι οι ντομάτες. Οι πολύ ώριμες ντομάτες μπορούν να μπουν στο ψυγείο για να μην χαλάσουν πρόωρα. Όμως, επειδή τα περισσότερα ψυγείο έχουν ρυθμιστεί σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, πρέπει να ξέρεις ότι θα ατονήσει η γεύση τους. Ευτυχώς, αν τις αφήσεις μετά για λίγες μέρες έξω, θα επανέλθει η γεύση τους!

πράγματα που κάνεις λάθος

#3 Πλένεις το πρόσωπό σου με πολύ κρύο ή ζεστό νερό

Αν και φαίνεται βολικό να πλένεις το πρόσωπό σου ενώ κάνεις ντους, το καυτό νερό στο πρόσωπο σίγουρα δεν είναι αυτό που χρειάζεσαι. Ο καλύτερος τρόπος για να πλένεις το πρόσωπό σου είναι με χλιαρό ή ακόμα και κρύο νερό μετά το ντους, καθώς θα κάνει το πρήξιμο να εξαφανιστεί.

#4 Τραβάς καζανάκι με ανοιχτό το καπάκι της τουαλέτας

Ένα τόσο απλό πράγμα θα μπορούσε να έχει δραματικό αντίκτυπο στην υγεία σου. Κάθε φορά που τραβάς καζανάκι είναι σαν η λεκάνη σου να φτερνίζεται. Δεδομένου ότι τα βακτήρια μπορούν να εκτοξευτούν έως και 25 εκατοστά, κινδυνεύει μέχρι και η οδοντόβουρτσά σου!

#5 Δεν πλένεις τις κονσέρβες πριν τις ανοίξεις

Παρά την κοινή πεποίθηση, το πλύσιμο του κοτόπουλου μπορεί να είναι επικίνδυνο, καθώς μπορεί να μολύνει άλλα τρόφιμα, σκεύη και πάγκους. Όμως, οι κονσέρβες είναι απαραίτητο να πλένονται καθώς εξωτερικά περιέχουν βακτήρια που πιθανότατα θα εισέλθουν στο φαγητό σου.

πράγματα που κάνεις λάθος

#6 Βλέπεις τηλεόραση ενώ τρως

Η κατανάλωση φαγητού με περισπασμούς μπορεί να οδηγήσει σε παχυσαρκία, καθώς με αυτό τον τρόπο τρως περισσότερο και δεν καταλαβαίνεις εύκολα πότε έχεις χορτάσει.

#7 Ανακατεύεις τη ζάχαρη με κυκλικές κινήσεις

Παρά το γεγονός ότι η κυκλική κίνηση είναι ο πιο δημοφιλής τρόπος για να ανακατέψεις τη ζάχαρη σε ένα φλιτζάνι καφέ, ο σωστός τρόπος είναι με μια γραμμική κίνηση. Αυτό συμβάλλει στη μείωση των πιτσιλιών και σου επιτρέπει να διαλύσεις τη ζάχαρη πιο γρήγορα.

#8 Τρως λάθος το burger

Η επιστήμη έχει βρει τον καλύτερο τρόπο για να φας ένα χάμπουργκερ και δεν είναι αυτός που συνηθίζεις. Ο σωστός τρόπος είναι να το γυρίζεις και να το τρως κυκλικά, κι όχι από πάνω μέχρι κάτω! Θα σου αλλάξει τη ζωή αυτό το τρικ!

πράγματα που κάνεις λάθος

#9 Πίνεις καφέ μόλις ξυπνήσεις

Ανάμεσα στα πράγματα που κάνεις λάθος καθημερινά είναι η ώρα που πίνεις τον καφέ σου! Η κορτιζόλη, η λεγόμενη «ορμόνη του στρες» είναι υπεύθυνη για να σε κρατάει σε εγρήγορση. Υπάρχουν περίπου 3 ημερήσιες “κορυφές” παραγωγής κορτιζόλης, μία από αυτές αμέσως μετά το ξύπνημα. Εάν πίνεις καφέ κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος, το σώμα σου μπορεί να συνηθίσει να δημιουργεί λιγότερη κορτιζόλη.

#10 Πίνεις παγωμένο νερό

Το νερό είναι το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο και, φυσικά, ένα κρύο ποτήρι είναι τόσο δροσιστικό! Ωστόσο, σύμφωνα με μελέτες, η κατανάλωση κρύου νερού επιδεινώνει τα συμπτώματα των πεπτικών προβλημάτων. Γι’ αυτό μήπως να το αποφεύγεις, ειδικά όταν δεν είναι καλοκαίρι;

Πηγή: ipop.gr
📸 Pixabay/Unsplash

Δείτε επίσης